Kommentarer på Dag 4: Trainspotting på hög höjd


En galen trainspotter på över tusen meters höjd.

Canjonpass på 1 200 meter besegrades idag. Att jag som löpare kan ta mig upp på höga höjder är föga märkvärdigt. Men att godstågen också kan göra det är fascinerande.

Det tutar i bergen. Här kör godstågen i skytteltrafik, 150 tåg om dygnet passerar det mäktiga Cajon pass. Själv har jag alltid gillat tåg och idag fick jag nästan en släng av trainspotting. Hemma i Sverige har godstrafik på järnväg nästan alltid varit en förlustaffär. Men i billandet USA är det en strålande business- finansmannen Warren Buffet visste nog vad han gjorde när han för några år sedan la vantarna på tågbolaget BNSF.

Linjen, som delas med Union Pasific, utgår från San Diego och Los Anngeles och byggdes redan 1880. Ett mästerstycke i ingenjörskonst, inga tunnlar men en relativt brant stigning på 2-3 procent. Backarna jag idag gick upp för var säkert på minst 10 procent. Utsikten var storslagen och jag såg lite snö på topparna i fjärran.

Buba Walker protesterar utanför en bilfirma i Victorville.

Som löpare stöter man på en hel del märkliga människoöden. "Fallet" Buba Walker i staden Victorville, dit jag nu kommit, var ett sådant. Han hade köpt en husbil men eftersom det var ett smärre fel på den lämnade han in den för reparation. Då råkade bilen totalförstöras men varken firma eller försäkringsbolag ville ersätta. Så nu står han utanför och protesterar, det har han gjort varje helg  under åtta månader. För att väcka uppmärksamhet har han dessutom en människoliknande robot, som han manövrera från  en gammal polisbil. Roboten skriker ut okvädningsord (en hemlig inspelning han gjorde efter en utskällning från en av firnans chefer).

-Jag har Parkinson och hinner nog dö innan något händer, säger han.

Vem som har rätt eller fel går naturligtvis inte att avgöra. Märkligt ändå att lokalpressen inte uppmärksammat saken. Enveten var han, men inte galen. Det förstod jag efter vårt långa samtal.

Löpningen går riktigt bra. Öknarna närmar sig men ännu är det inte särskilt varmt. Mindre roligt var två punkteringar.

Motel 6 i Victorville har det passande namnet Desert Express. Jag bor här men gillar inte kedjan eftersom man inte får frukost och hotellgästerna är ofta stökiga.

Keep on running!

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas Ring - 2014-04-28 08:58:30

Hög höjd,hög risk och hög grad av frihetskänsla i den bilden.7

#2 Jan Suneson - 2014-04-28 10:42:30

Har du fått någon klarhet vad som gäller på motorvägen? Även om du inte förlorar så mycket i väg så blir det dirt och punkor stora delar upp mot Las Vegas.
Idag kanske Linda får börja arbeta som mat och vattenbärare. Det finns inget vattenhål på vägen till Barstow

#3 Björn - 2014-04-28 17:56:19

Jan: Nej, jag vet inte reglerna här i CA, bara att hoppas att andra gäller i NV. Tänler nog springa ändå på IInterstate som här kallas Freeway. Linda möter upp först dag 2 från Barstow. Just nu problem med mejlen. Återkommer från Barstow.

#4 Kevin Sharp - 2014-04-28 18:03:48

Well done Bjorn, you are making steady progress! I hope the punctures did not slow you down too much. It's great to see you on the road again. Stay safe!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg