Kommentarer på Dag 7: Truck spotting


Volvo kör om konkurrenterna i USA. Volvo har en stark ställning på den Nordamerikanska marknaden och det märks verkligen när jag nu är ute och rullar på Interstate.

Vad gör man som svensk löpare på en amerikansk motorväg? "Truckspottar" naturligtvis. Det är en härlig syn att se alla Volvolastbilar susa förbi. Snyggast i klassen, absolut!

Enligt Volvos årsredovining för 2013 hade Volvo Truck (Volvo och Mack) en marknadsandel på tunga lastbilar i Nordamerika på 18,8 % vilket var en ökning med en halv procentenhet jämfört med 2012. Stämmer siffran? Jag kollade på Interstate 15 mot Las Vegas. Jag räknade 100 mötande lastbilar vid fyra tillfällen och vid tre av dessa kom Volvo upp i 16 % och vid ett tillfälle 6 % (kanske var jag då ouppmärksam).

Så fort det passerade en Volvo gav jag tummen upp. En del chaufförer vinkade glatt tillbaka, kanske såg dom min lilla svenska flagga fram på vagnen? För att inte riskera träningsvärk i tummen eller i värsta fall bli avplockad igen från motorvägen slutade jag dock ganska snart med det där fånigheterna. Annars had jag idag inga som helst problem med Highway Patrol. Jag blev stoppad bara en gång och den vänlige och frågvise konstapeln fick mitt visitkort. Samma med cheriffen i Baker, han hade tid att prata med mig och Linda Feldman (hon är min följebilschaufför nu upp till Las Vegan där min bror Jan tar över rollen). Under hela vårt långa samtal hade han motorn igång, inget tomgångsförbud i hålan Baker).

Luffaren tar igen sig i skuggan under ett träd längs motorvägen. Luchen bestod av ostmackor och sportdryck.

En solig och riktigt härlig löpardag må jag säga. Svagt nerför under större delen av sträckan. Gudomligt. Kanske var för att en av frukostgästerna på motellet timmarna innan lagt sin hand på min axel och bett gud hjälpa mig på min färd mot Myrtle Beach!

Dagens distans: 55 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Andre' - 2014-05-01 11:40:41

Tack för 1:a veckans spännande läsning!

#2 Löpar uffe - 2014-05-01 13:07:44

Hej läste om dig i lokaltingen, stog om dig och om din rutt. Du slapp KM i tisdag 7.800 m, hade 35:55. Jag saknade dig, när du går runt och är nervös innan start. I dag intervall med gubbarna, jag ska hälsa från dig. Löparuffe

#3 Helene - 2014-05-01 16:36:44

Om du går in på fb kan du läsa vad som stod om dig i lokaltidningen.Bra att media uppmärksammar dig.Keep on running

#4 Dan Brännström - 2014-05-01 23:39:55

Björn,
Ser att du är igång och springer i USA igen! Kul! Ska kika då och då på din blogg, och jag hoppas verkligen att du får närkontakt med indianer!
Lycka till! Dan

#5 Björn - 2014-05-03 01:53:18

Uffe: Bra löpt! Kul att bli omskriven i detta blad. Jag tackar tipsaren.
Dan: Roligt att du hörde av dig. Jo, jag ska ha spaning på indianerna men är osäker på om jag denna gång kommer att passera några reservat.