Kommentarer på Dag 13: Oväntade problem


Tur att vi inte hamnade här . . .

utan här. Vi är Mesquite, NV, en stad där det kryllar av riktigt usla men också fina motell. Staden har inte mindre än åtta golfbanor och är ett eldorado för "snowbirds", rika som flyr kylan i norr för några vårmånader i behaglig värme.

Frisersalonger är de bästa informationscentralerna. Idag när Jan klippte sig i staden Mesquite gjorde han ett riktigt "klipp". Tack vare informationen han fick inne på salongen kunde en katastrof undvikas.

Egentligen är det mer eller mindre dramatiskt varje dag under ett coast to coast. Alltid är det något oväntat som dyker upp och små problem kan bli oöverstigliga. På salongen fick Jan veta att det pågick vägarbeten på Interstate 15, bara en körbana var öppen över de många broarna som korsar Virgin River.

-Springer din bror där blir han ihjälklämd av långtradarna, sa frisören.

Rutten  för morgondagen har därför i all hast planerats om. Jag tvingas ta en omväg på cirka två mil för att nå St George i Utah. Istället för sex mil blir sträckan nu cirka åtta mil, dessutom ska jag klättra tusen höjdmeter. Det går naturligtvis inte. Vad göra? Jo, vi har bestämt att Jan kör mig de cirka två extramilen. Fusk? Nej, jag tycker inte det. Jag riskerar inte livet och etappen blir nu exakt lika lång som det var planerat, tyvärr dock backigare.

Dagens etapp 52 km.

Keep on running!

 

  

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ragnar Suneson - 2014-05-07 11:46:22

Stackars dig! Låter tufft. Även som bilförare skulle man tycka det var surt med den omvägen, men till fots?. Tack för att man får lära sig så mycket geografi med dina reportage. Måste erkänna att jag aldrig hört namet Virgin River tidigare. Synd att du missar alla broar I 15 gör över floden. Säkert mycket vackert?

#2 Rick - 2014-05-07 20:12:27

Den där bilturen är fullt godkänd så det är lugnt.
Det skulle vara intressant om du beskrev en typdag med klockslag och aktiviteter. När vaknar du, frukostupplägg, löpning, lunch, kroppsvård, utrustningsvård, sömn etc. Har en känsla av att du snarast har tidsbrist men hoppas du får tid med detta. Vill, som flera andra, pusha för att du skriver en bok om dina löp. Fortsätt njuta av friheten!

#3 Rick - 2014-05-07 20:16:58

Rick: En sådan rapport kommer här på bloggen, däremot tvekar jag om det ska bli en bok. Du verkar insatt, det är helt riktigt att jag har tidsbrist. Mer administrativt arbete än man kan tro.

#4 Björn - 2014-05-08 06:26:11

Hoppsan! Inlägget ovan är skrivet av mig.
/Björn


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg