Kommentarer på Dag 26: Punkteringar ett gissel


Byte av innerslang längs Interstate 70 i Utah. Den här gången var det taggar från en buske som orsakat punkteringen.

I depåstoppen går det undan när när däcken byts på racerbilarna. Även jag har övat upp en viss färdighet på området. För punkteringarna är många. . .

Det börjar bli lite kritiskt på slangfronten. Efter 130 mil ser innerslangarna ut som ett lapptäcke. Jag har drabbats av en hel del punkteringar och att köra med gamla laglappar är aldrig bra. Jag hade med mig 4-5 reservslangar men det är dags att skaffa nya. Lättare sagt än gjort faktiskt eftersom slangarna är lite speciella till mina smala racedrdåck. Men snart är jag tillbaka  till civilisationen och kanske ska jag hitta en välsorterad cykelaffär i Colorado.

Vägrenarna på motorvägarna är fulla med avsliten regummering. Det är småbitarna som är värst med små ståltrådsbitar som tränger in i mina däck.

I regel är det taggar från buskar som orsakar punkteringarna. När jag ser en tagg i däcken står jag i valet och kvalet om jag ska dra ut den eller låta den sitta kvar. Gör jag som tandläkaren sjunker däcket ihop som en pannkaka och låter jag jag taggen sitta kvar kan jag i bästa fall rulla någon mil till. Det är strykande åtgång på laglappar, antingen förklistrade eller de gamla hederliga med solution.

Jag har vid tidigare coast to coast prövat att spruta in slime i slangarna. Men denna självläkningsmetod har aldrig fungerat för mig. Så jag får nog fortsätta att vara gammalmodig och köra med gummi.

Imorgon är det en lite speciell dag. Vad tror ni händer då?

Dagens distans 47 km

Keep on running!

 

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Linda - 2014-05-20 09:11:19

What happens? I think you will cross from Utah into Colorado! Keep on running!

#2 Martin - 2014-05-20 09:23:33

Finns ju racedäck med punkteringskydd, skulle inte det vara något?

#3 Sbban - 2014-05-20 09:47:21

Det ordnar sig nog med de praktiska detaljerna. Viktigast är att du själv inte drabbas av taggar eller något annat elände. Men du verkar vara i toppform! Lycka till med fortsättningen!

#4 ed. - 2014-05-20 10:04:45

Continental divide

#5 Mats A (på Norrbackagatan) - 2014-05-20 10:36:04

Du springer mycket på motorvägar. Hur är det med farten bland bilister i USA? Kör dom lugnt eller är det som i Sverige, full fart?

#6 Ulf - 2014-05-20 10:47:04

Dom visade en dokumentär igår på SVT som handlade om ett gäng galningar i Periwan,Utah som trodde på domedagen och grävde bunkrar där dom förvarade stora mängder mat och ammunition. Intressant och skrämmande inblick i hur en del amerikaner lever och resonerar. Tror att du passerade Periwan norr om Cedar City?

#7 Björn - 2014-05-20 16:20:45

Linda: Yes, you are right. Today I cross the border to Colorado. But today also another "big"" thing will happend. I will write about that in the next blog post.

Mats: Jag förvånas över att man kör så lugnt, såväl på motorväg som övriga vägar. Dom har stora, starka bilar men behöver inte som svensken försöka hävda sig. Just på de motorvägar jag sprungit är trafiken ganska gles så därför är det lugna gatan för mig.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg