Kommentarer på Dag 28: Kör dubbelpass


Tränar knäna på Gold´s Gym i Clifton, CO. Här var det fullt med folk men ute på gatorna såg jag inga löpare.

På tidigare coast to coast skrattade jag åt gymmen. De var inget för en svensk viking, bara för feta amerikaner. Nu försöker jag besöka gymmen så ofta jag kan.

Idag blev det "dubbelpass"; först den vanliga löpningen, sedan träning av artrosknäna i gymmaskiner. Jag skulle vilja träna på gym betydligt oftare men det är svårt att hitta dem eller annars hinns det inte med. Trots att jag bor på ganska lyxiga motell saknas ofta ett "fitness center", däremot kan det finnas pool. Och ibland är gymmen ute på stan obemannade medlemsgym och då kommer man  inte in.

I Sverige springer de flesta på löpbanden. Här verkar det normala vara att man går. Går gör man däremot inte utomhus, den längsta promenaden amerikanen gör är när han/hon stiger ur bilen för att tanka eller gå in på en snabbmatsrestaurang.

Under tidigare coast to coast har jag knappt sett några joggare. Föreställ dig: inga joggare på 100 dagar, något otänkbart i Sverige. Läget är lika bedrövligt nu. På landsbygden och i småstäderna springer man inte. Därför blev jag mäkta förvånad när jag idag blev omsprungen av en ung kvinna i hålan Palisade där jag nu befinner mig. Men efter några hundra meter var jag om henne och när jag vände mig om lite senare såg jag henne stiga in i en bil. Nej, sportig är inte amerikanen.

Mina löparskor slits i rasande takt och idag var det dags för skoköp nummer två. Men i den fina löparbutiken i Grand Junction betraktades jag av personalen som varande något katten släpat in. Någon "coast to coast-rabatt" var det inte tal om. Så köpet gjordes i en vanlig skoaffär och där fick jag rabatten plus intresserade frågor kring löpet.

Frågor fick jag också av en polis när jag korsat gatan vid sidan av ett övergångsställe. Han verkade aldrig ha sett en löpare i hela sitt liv.

-Vad håller du på med? frågade han argt och krävde att jag skulle visa leg.

Mitt intryck är att poliskåren är undersysselsatt i småstäderna. Jag misstänker att man gör ingripanden bara för att behålla jobbet och snygga till statistiken.

Dagens distans: 44 km

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2014-05-22 07:41:13

Jag anlände vid tretiden efter en lång och trist resa till Richfield. Det blev nästan två timmars cyklande på gymmet (löpbandet) är fortfarande trasigt.
Kolla om du har en kanal som heter RFD. Det är en ?bondkanal? som visar mycket rodeo och country musik.

#2 Thorbjörn S - 2014-05-22 08:34:02

En liten undran Björn, om amerikanen i gemen är mer bilburen än någon annan, vilka köper då alla löpskor som finns i sportbutikerna;-)

#3 Axel - 2014-05-22 09:27:21

Amerikaner är extremt bilburna. Har bott i Oregon nästan 1 år och vid flera tillfällen såg jag hur folk åkte bil till brevlådan ca 50 m bort. Amerikanare promenerar i allmänhet inte alls, även om det finns en liten klick som tränar en del.

#4 Björn - 2014-05-22 15:57:50

Jan: Skönt att allt gått bra. Kör försiktigt och ta pauser.
Thorbjörn: Det kryllar väl inte precis av löparbutiker. Skorna som köps används säkert mycket för inomhusbruk. Annars är det som i Sverige all time high på löpfronten, rekordmånga i loppen etc. Men det är den välutbildade amerikanen som springer, inte vanligt folk utanför storstäderna.

#5 Dan Brännström - 2014-05-22 22:14:13

Hej Björn!

Kul att din plan håller! Men att du går på gym när du springer så mycket. Det ger mig extra dåligt samvete för mitt gymkort :-)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg