Kommentarer på Dag 35: Continental Divide besegrad!


 Det här är höjdpunkten på mitt coast to coast- 3 401 meter (11 158 meter). Här vid Eisenhower Tunnel går Continental Divide.

Två erövrungar gjordes idag: Continental Divide och Eisenhower Tunnel. Nu har jag nerförsbacke större delen av vägen till Atlanten.

Tyvärr kunde jag inte springa riktigt hela vägen upp till tunneln. Jag blev stoppad av Highway Patrol och fick skjuts de sista fem kilometrarna. Och tunneln fick jag som väntat inte heller springa igenom, det får inga. Men tunnelpassagen blev oproblematisk, jag fick skjuts av ett ungt par från Vale jag träffat dagen innan.

Hjälpsamma och entusiastiska amerikaner. Jeff & Sylwia gav mig skjuts genom tunneln.

Klippiga Bergen bildar Continental Divide i USA, linjen som skiljer om floderna ska rinna ut i Stilla Havet eller i Atlanten. Denna linje och delstatsgränserna är alltid lite speciella att passera. Nu har jag faktiskt i princip nerförsbacke resten av vägen till Atlanten. Tänk om det ändå kunde slutta måttligt, nu är nerförsbackarna hiskeliga och det känns som om jag förlorar alla höjdmetrar jag mödsoamt kämpat mig till.

Jag har kommit till Georgetown, en idyllisk liten stad med drygt tusen invånare. Den  hade sin storhetstid i mitten på 1800-talet under guldruschens dagar . Men här var det silver man bröt och smeknamnet blev därför "Silver Queen of Colorado". Shirley, en äldre fin dam jag möter på Mainstreet berättar att hon just kommit från ett möte där det diskuterats ett återupptagande av brytningen. Nu tror investerana att det finns guld i berget.

- Men det finns det inte, det har man konstaterat långt tidigare. Jag hoppas att det inte blir något av de där planerna, säger hon.

Georgetown, CO.

Dagens distans 30 km

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2014-05-29 07:38:17

Grattis till en välförtjänt skalp. Du har nedför men för mig börjar uppförsbacken i morgon klockan 5 då jag påbörjar en 30 timmars resa hem efter två fantastiska dagar hos kusin Linda i San Francisco.
Ps det ser ju åkbart ut men jag antar att liftarna är stängda.

#2 Urban - 2014-05-29 10:26:04

Jag sitter och läser Göran Palms 4 e vintersaga om Sverige och bläddrar samtidigt bland bilder på google earth för att följa hans resa på kartan. Ungefär som jag gör med din resa. Har du sprungit i Lappland eller längs de nordsvenska vägarna någon gång?

#3 Löparuffe Vallentuna - 2014-05-29 11:54:20

Hej i övermorgon är det maran. Ska grabben springa? men det är inget för dig som gör det varge dag. gubbskubbarna tänker på dig MVH löparuffe

#4 Andre' - 2014-05-29 12:00:40

GRATTIS! Vilka fantastiska vyer!

#5 Björn - 2014-05-29 16:32:41

Jan: Backarna var stängda i såväl Vale som Copper Mountain men det skulle vara öppet i Bassin.
Urban: Nej, jag har inte sprungit längre än till Kramfors.
Uffe: De två äldsta sönerna, Nils och Erik, springer. Lycka till Uffe.

#6 Svenne o Joel Ljungberg - 2014-06-05 17:52:52

Joel har ett bra föredöme. Han har klarat av sin första mara du springer en varje dag. Du får tipsa
honom då du kommer hem. Ola tycker att han har ett bra löpsteg, och han verkade inte slut då han kom i mål. Följer dina äventyr med spänning. Skriv en bok och dela med dig om allt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg