Kommentarer på Dag 40: Motellskandal!


Smygtagen bild. Motellägaren (?) och hans fru var hetl ointresserade av att mitt bokade rum gått till någon annan. Ägaren uppträdde förvirrat och nervöst men jag gav mig inte och fick gruvlig revansch.

Allt var klappat och klart för min ankomst till Sterling, CO. Motellet var bokat och förvarnat om att jag skulle komma mellan klockan 20-21. Jag kom på utsatt tid men då hade rummet gått till någon annan. "I´m sorry", var allt ägaren kunde få ur sig.

Efter en lång, het  dag på vägarna längtar man efter efter en dusch och en motellsäng. Att då få höra att motellet är fullbokat och att mitt rum gått till någon annan är rena katastrofen, särskilt som de flesta  andra motell också var fulla.

Jag hade ringt och bokat First Interstate Motel dagen innan och lämnat kreditkortsuppgifter, dock med stor tvekan  även de tre sista siffrorna bak på kortet. Normalt brukar man inte behöva lämna dem så jag hade mina dubier redan före ankomsten. Ägaren hade ingen godtagbar förklaring till varför han strukit mig och hyrt ut till någon annan.

-Jag trodde inte att du skulle komma. Och du ville först inte lämna alla siffrorna, försökte han.

Jag var naturligtvis rasande men också förvånad över hur bra jag kunde uttrycka mig på engelska i en sådan här situation. Märkligt nog var min halvdåliga engelska betydligt bättre än hans. Under tiden han ringde en massa samtal passade jag på att springa över till den betydligt finare grannen,  Best Western. Priserna där var nära tre gånger högre än på First Interstate Motel men det var på BW jag ville bo.

Det hela slutade lyckligt. Först lyckades jag få ägaren att kompensera mig för merkostnaden för att bo på Super8 (+38 dollar) och sedan tyckte dom synd om mig på BW och gav mig en kraftig rabatt. Så nu bor jag på ett fint motell till rimlig kostnad.

 Missy Trout, 40, har tio barn och äger restaurangen och "livsmedelsaffären" Pen Season i lilla Hillrose, CO. I köpet för två år sedan ingick också ett hus, som hon hyr ut, och hela verksamheten går runt.

Häromdagn berättade jag om butiksdöden i USA. Ofta förvånas jag dock över att det kan finnas små restauranger i de allra minsta samhällena, t ex i Hillrose med cirka 250 invånare. Bra för mig och självklart blev det idag fikastopp i just Hillrose och lunch i Merino (280 invånare).

Det blev en festmåltid på Jambalayas i Merino. Maten i USA tycker jag över lag är mycket bra, inte alls bara snabbmat som många tror.

 

Punkteringarna är nära att knäcka mig. Reservslangarna är snart slut men idag köpte jag "slime" för att se om det kan vara effektivt mot taggbuskattackerna.

Dagens distans: 62 km

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Linda - 2014-06-03 08:01:54

Just make sure they didn't charge your credit card for the room! Shame on them. I hope you found another room somewhere!

#2 Axel - 2014-06-03 08:16:30

Lämna aldrig ut kontokortsuppgifter över telefon.
Hoppas bara att du klarade dig denna gången.

#3 Krille - 2014-06-03 09:11:15

När man reser till Grekland undviker man gärna tomma restauranger. Ett skäl kan vara att de först behöver göra av med sitt lager, dvs gamla råvaror. Ett annat skäl kan vara att det helt enkelt är en dålig restaurang. Tänker du aldrig i dessa banor när du käkar på halvtomma matställen?

#4 EL - 2014-06-03 11:21:43

Du verkar ha extremt mycket punkteringar. Har du bra däck ? med Punkteringsskydd ? Rätt tryck, dvs precis så mycket som du får pumpa. osv.

#5 Axel - 2014-06-03 12:19:20

Maten smakar bra i USA, fast de använder säkert betydligt mer bekämpningsmedel, hormoner och antibiotika än vad vi gör.

#6 ed. - 2014-06-03 12:29:18

@Axel Samtidigt finns det en rikstäckande matkedja som har mest ekologisk mat (wholefoodsmarket.com). Allt finns i USA, det är det som gör det så spännande.

#7 ed. - 2014-06-03 13:14:56

Du kan beställa däck, slang, fälgband x3 på http://www.schwalbetires.com/bike_tires/recumbent. Du kan ha leverans till ett motell. Vikt för varje däck står. Notera att slangarna har ventil schräder (bilventil) eller presta (racing), klarar din pump av någon av dessa båda ventiler? Varje däck har en rekommenderad slang.
Välj exempelvis ett lätt däck, men ändå hållbart såsom http://www.schwalbetires.com/bike_tires/racing_tires/durano_plus, http://www.schwalbetires.com/bike_tires/recumbent/tryker, http://www.schwalbetires.com/bike_tires/road_tires/marathon_racer_429.
Slang på http://www.schwalbetires.com/bike_tires/tubes. Fälgband på http://www.schwalbetires.com/accessories/rim_tape (ta en så bred fälgband som det får plats för).

#8 Björn - 2014-06-03 16:31:10

Jag har Baby Joggers standarddäck (Kenda, smala racer). Men taggbuskarna är är en plåga. Hällde i slime i en slang men pyspunkan verkade inte försvinna. Har köpt en slang på Walmart (för bred men ska ändå gå in) och den är förifylld med slime. Haf nu bara kvar en ograverad reservslang och två felaktiga slangar, lever farligt). Tvp nya däck behöver också skaffas men det kan bli problematiskt. Följer kanske Eds råd och beställer till ett motell.
Krille Nej det har jag inte gjort. Har faktiskt inte råkat ut för matförgiftning i USA och då talar vi om ett helt års uteätande.

#9 EL - 2014-06-05 18:07:17

Kenda låter inte bra,köp kvalite Schwalbe eller Contintal med punkaskydd, det måste göra skillnad på punkafrekvensen


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg