Kommentarer på Dag 57: Iowa bättre än väntat


Iowas vägar verkar inte vara så dåliga ändå. State Hwy 2 har det senaste året fått en smal asfaltremsa som  vägren och jag kan i år ha minst två hjul på asfalten och slipper nu gå ut i gruset och skaka sönder både mig och kärra.

Jans iakttagelse med gula gubben på Google maps var alltså riktig. Vägstandarden har höjts en aning men är inte ändå bra.

Bra däremot var bemötandet vid  ankomsten till motellet.

- Du gör något så ovanligt och beundransvärt att jag vill  bjuda dig på rummet, sa motellägaren. Han  berättade att han året innan gjort samma sak med en australiensare som vandrade coast to coast.

Eftersom det är väldigt långt till morgondagens etappmål, Mt Ayr, var jag idag tvungen att springa ytterligare en bit trots att jag kommit till motellet. Men vem skulle kunna köra ut och hämta mig på kvällen?

-Det gör jag. Och jag ska försöka fixa så du blir utkörd nästa morgon, sa motellägaren.

2007 tog jag första gången in på det här motellet. Så ägaren kan hänga ut skylten "Welcome all coast to coast runners!"

"Temperaturen är hög ut i kroppen, närmare 40 än 37". Ja, det är fruktansvärt kvavt och tungsprunget. Idag låg heatindex på 105 vilket motsvarar en upplevd temperatur på 40,6 celcius. Jag var tvungen att ta en sovpaus och lyckades få vagnen att ge lite skugga.

De flesta gånger jag sprungit i Amerika har det varit torrt, floderna har varit uttorkade och fälten sönderbrända. Därför är det roligt att i år se all den här grönskan och floder som verkligen är floder.

Missouri River och Nishnabotna River, Iowa.

Dagens distans: 48 km.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg