Kommentarer på Dag 58: Mitt nya resesällskap


Vägens riddare. Den här hunden gjorde mig sällskap under cirka en mil längs State hwy 2 mellan Bedford och Mt Ayr, Iowa. Jycken, som precis badat i en flod, hade vallhundstendenser och vi blev kompisar direkt. Men vad kan det vara för ras? 

Får jag valet att springa tillsammans med en löpare eller med en hund väljer jag hunden! Dagar då hundar gör mig sällskap på landsvägarna är de bästa av alla.

Människans bästa vän är hunden, heter det. En ensamlöpare som jag kan inte ha ett bättre sällskap. Ensamheten ute på vägarna gör att jag värdesätter tillgivenhet väldigt högt. Och någon mer tillgiven varelse än en hund finns knappast.

Idag var en sådan där dag då det från ingenstans dök upp en hund. Den kom fram och nosade på mig och vi fann varandra direkt. Jycken hade vallhundstendenser och kollade hela tiden att jag hängde med där bakom. Ibland stack den iväg på små egna expeditioner; var ute i majsfälten, simmade över en flod och jagade fåglar längs vägen. Den verkade lika lycklig som jag, jag kunde se det på hur den skuttade, påminde en hel del såväl i utseende som rörelsemönster om min dotters två kelpies. Men inte var väl det här en kelpie eller blandras av sådan?

Klicka på bilderna för större storlek!

Plötsligt var hunden borta, kanske kände den på sig att ett oväder var på gång? Snart öppnade sig himlens portar, det blixtrade och det var ganska otäckt att springa. Jag räknade hela tiden sekunderna mellan blixtarna och knallarna och blev något lugnare- farligheterna höll sig på avstånd.

Flera bilar stannade och frågade om jag ville ha lift. I en av dessa satt Bob Green och han verkade fast besluten att kärran skulle upp på hans röda pickup.

-Is the lightning dangerous? frågade jag.

-No, you just get wet, svarade han.

Det avgjorde saken. Ofarligt alltså, jag fortsatte att springa trots blixtarna och regnet. Jag har lovat min fru att inte ta några risker under detta löparäventyr så en biltransport skulle vara fullt möjligt.

Regnet har upphört och jag vågar ta fram kameran. Notera att regnjackan är vänd  ut och in- i blåsten och regnet var det omöjligt att ta på sig jackan rätt och jag övervägde att stoppa en bil för att få hjälp.

Dagens distans: 64 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Anders F - 2014-06-20 14:09:23

Korsning vit älghund/jämthund. Får för övrigt inspiration av ditt springande , orkar du springa över staterna , orkar jag väl några meter till .

#2 Jan Suneson - 2014-06-20 21:52:25

Jag är mer intresserad av vägrenen än hunden. Den duger
Viktig information när når Leon i kväll

#3 Sigrid - 2014-06-23 21:20:01

Blandras, säkert schäfer i! :)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg