Kommentarer på Dag 65: Illinois!


Ett glädjehopp- Illinois gillar jag. Vid den här skylten har jag hoppat tidigare.

Att korsa Mississippifloden är stort för alla kontinentlöpare. Därför är jag upprymd idag- nu känns det nästan som om jag vore hemma trots att cirka en tredjedel av sträckan återstår innan jag kan kasta mig i Atlanten.

Ännu en härlig, solig dag. Jag märker att jag klarar värmen och den höga luftfuktigheten mycket bra. Visst, det går lite långsammare men vad gör det? Det verkar som om jag fått till en effektiv löpteknik, vägvinnande, och det blir aldrig några långa stopp och i princip ingen gång. Jag svettas kopiöst men häller i mig nästan lika mycket vätska som försvinner. Men efteråt på hotellrummet svepte jag ändå en 2-liters iskall Coke inköpt hos min hovleverantör Dollar General.

Ja, idag kände jag mig stark. Med ett par skor typ barfotaskor, vetskapen om att Mississippifloden var nära och att jag lyckats lösa några logistiska problem kom jag ibland upp i den "svindlande" hastigheten av 11-12 km i timman, alltså ungefär femminuterstempo.

Jag har idag gett snabbmaten ett nytt ansikte. Efter att ha  korsat Mississippifloden dök en Diary Queen upp, en av mina favoritkedjor. All verksamhet upphörde därinne och jag bombaderades av frågor från personalen. Eftersom jag alltid fryser inne på restaurangerna åts menyn Nr 1 (baconburgare) utomhus. Jag tror det blev nytt rekord- högst fem minuter i depån och sedan en rivstart med kärran. Jag har inga som helst problem med att springa på "full tank"!

Min första Steve med taxi. Föraren heter David Lee Guymon Jr.

Taxi är billigt på landsorten, ungefär 1 dollar/mile. Därför sved det inte i plånboken när jag idag tog min första "Steve" med en taxi. För en transport på 14 km betalade jag 10 dollar exklusive dricks. Steven gjorde att morgondagen till Macomb inte blir orimligt lång. Så imorgon bitti blir det taxi igen till platsen där jag avslutade dagens löpning.

Som ni hör är jag ganska uppåt. Det är egentligen bara två saker som oroar och de är av teknisk art:

1. Min handhållna vattentäta mc-gps, den jag navigerar med, startar ofta inte trots att batteriet är fulladdat. Jag har fem reservbatterier och det verkar som bara 1-2 fungerar. Vet inte om det är batterierna det är fel på eller enheten. Utan gps är jag illa ute. Måste köpa nya batterier ev ny gps när jag kommer till en större stad.

2. Läsplattan har också batteriproblem efter vattenskadan. Den fungerar bara med strömkabel. Lägger datorn av, ja då har jag riktigt stora problem.

Daagens distans 44 km (till Elvaston)

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Axel - 2014-06-27 07:53:03

Troligen är det batterierna som strular som du säger.

#2 lelle - 2014-06-27 08:30:31

Har du rengjort batteriernas kontaktbleck noga?
Alla kontaktytor. Vanligt problem.
(Undrar när vi får se svensk taxi iklädd keps, T-shirt, shorts och flip flop:).

#3 Rick - 2014-06-27 08:41:03

Hmm...

Vad hade du för tekniska hjälpmedel vid ditt första Coast to Coast?

#4 Urban - 2014-06-27 09:26:59

Jag har missat varifrån du "skapat" namnet stevar för hämtning/utkörning? Någon annan löpare som använde den taktiken?

#5 Sven Sken - 2014-06-27 09:56:43

Tänk om taxi var lika billigt i Sverige. Priserna påminner om tiden innan allt släpptes fritt i vårt fina land. Då kunde man åka taxi en gång i veckan, men nu blir man bara förbannad för man vet att man kommer bli "lurad" på ett par hundra, hur kort man än åker. Det är sorgligt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg