Kommentarer på Dag 73: Dålig koll på helheten


Just nu skördas vete i Indiana och skörden blir mycket bra. Lantbrukaren heter Rick Wertz och är från Middlefork. Han berättar att han skulle tjäna mera om han odlade majs och sojabönor men vetet behöver han till de ega djuren. Skördaren är på 30 feet, de allra största på 40 feet.

Tidzoner, delstatsgränser, naturtyper, grödorna på fälten, dialekter, namnen på restaurangkedjorna med mera. Allt det där är tecken på att jag rör mig i tid och rum.

Märkligt nog har jag ganska dålig koll på hur jag förflyttat mig över denna väldeliga kontinent. Ibland känns det som om jag stampar på samma fläck. Det var egentligen först igår när jag såg en skylt med namnet Chicago och när jag passerade den sista tidszonen som jag verkligen insåg att målet är nära.

Det blir lätt så där när man inte använder papperskartor, då missar man överblicken, tittar bara på detaljkartor i gps och i dator. Ibland känns det också som om jag vore en robot och bara följde ett bestämt körschema. Orkar inte riktigt blicka framåt, tar en dag i sänder.

När folk får höra att jag sprungit från Los Angeles blir de flesta väldigt imponerade. Jag frågar då om de själva har känslan av att det är långt till Los Angelels, jag har den nämligen inte. Men när jag hör deras svar och ser deras minspel förstår jag att det nog är ganska långt ändå till LA (ca 350 mil).

Dagens distans: 62 km

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg