Kommentarer på Spänningen kvar i Bore Cup


Pigga 60-67 åringar som sprungit 10 km i Bore Cup, Hemlingby, Gävle. Från vänster Bengt Isgård, IF Linnéa (fyra i M60), Roland Jansson, Uppsala LK (sexa), Alex Bonn, Vallentuna FK (tvåa), Jörrgen Thorsell, Borlänge LK (etta), Peter Jaktlund, Källbottens IK (trea) och Björn Suneson, Vallentuna FK (femma).

Ska min klubb vinna lagtävlingen i Bore Cup? Och ska jag i sammandraget lyckas stånka mig in på en tredjeplats i M60? Spänningen är olidlig i Bore Cup . . .

Även om placering och tid är dålig kan ändå en löpare ibland känna sig nöjd efter tävling. Så var det i alla fall för mig idag efter mitt kanske sämsta millopp någonsin.

Nej, milen på knappt 47 minuter, visserligen på en backig och lite isig bana, är inte mycket att hänga i granen. För tio år sedan gick det cirka 7 minuter snabbare. Ändå är jag inte alltför besviken efter dagens 10 km i Gävle, den tredje och näst sista deltävlingen i Bore Cup.

Idag var det ett rent taktiklopp. Det handlade bara om att bevaka min tredjeplats i sammndraget i cupen och detgick vägen. Kände att det fanns lite krafter kvar och det bådar kanske gott inför sista deltävlingen den 7 mars på hemmaplan i Vallentuna.

Kortärmat eller långärmat, barbent eller tights, dubbat eller odubbat? Ständigt dessa frågor inför start. Idag såg jag inga barbenta löpare men flera sprang dubbat, även jag, och det var ett bra val.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Det var bra... - 2015-02-16 19:31:44

Efter 60 år får du finna dig till att löpa cirka en minut sämre på varje mil. Detta innebär att du på 10 år endast tappat 7 minuter. Med andra ord mycket bra.

#2 Björn - 2015-02-18 09:54:26

Tack för dom vänliga orden! Forskning har visat att veteranlöpare blir 3-5 % långsammare för varje 5-årsklass de passerar, störst ska försämringen vara på maraton. Jag är rädd för att min försämring på kortare distanser är kraftigare än på maraton där jag håller ställningarna lite bättre.

#3 Helene - 2015-02-19 18:43:34

Lycka till den 7 mars.Kanske vi syns då


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg