Kommentarer på Gud och ölburkarna


En tussilago som lyser gult i vägslänten? Nej, Norrlands Guld, också plockbar.

Allt är inte guld som glimmar. Det kan också vara en burk Norrlands Guld. Många sådana och även en och annan Prippens plockades i dikena under dagens joggingtur till Nynäshamn.

Imorse tog jag pendeln  från Karlberg till Tungelsta för att därifrån springa på små idylliska landsvägar ner till Nynäshamn. Väderleksrapporten utlovade sol, medvind och någon plusgrad, perfekta förhållanden med andra ord. Konduktören ombord önskade mig lycka till och verkade mycket imponerad över tilltaget.

Vi var två som steg av vid Tungelsta station. Vid spåren stod två morgonpigga från Jehovas Vittnen och delade ut Vakna. Hade detta skett på Centralen hade jag inte tagit pubikationen men i ödsliga Tungelsta kändes det nästan nödvändigt. De önskade mig också god tur. Rubriken "Finns gud?" toppade marsnumret, som tryckts i 52 miljoner exemplar och på 101 språk. Frågan sysselsatte mig hela vägen ner till Nynäshamn, svaret fann jag inte men på pendeln hem läste jag i alla fall Vakna.

Idylliska småvägar, nåja i början var det i alla fall vacket; kuperat, slingrigt och grantätt. Men sedan övergick det till öppna fält och när vägen började följa motorvägen blev det ganska trist. Vad göra?

10 km.                                                  15 km.

20 km.                                                    25 km

Det var då jag kom på det; jag kunde ju sysselsätta mig med att plocka alla tomburkar jag såg längs vägen. Idén var inte alls dum, det blev en massa förtäckta men välbehövliga vilopauser och snabbt fyllde jag en bärkasse med tomburkar.

När jag närmar mig Nynäshman hör jag bakom mig ett knastrande ljud i gruset på cykelbanan. Det är ett invalidfordon som hunnit ikapp mig.

-Du springer i 12 km i timman, hojtar pensionären på fyrhjulingen när han passerar.

Efter lite sightseeingsjogg i Nynäshamn bromsar jag in kärran utanför Lidl nere vid hamnen. Jag pantar alla ölburkar, ringer hustrun och komplletteringshandlar. Efterår blir det pizza på pizzeria Arena på Nynäsvägen. Gott efter 31 km löpning!

Det blev pendeln tillbaka hem till Stockholm.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 L_J - 2015-03-15 17:33:48

Cost to Cost tips:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/springer-over-usa-for-att-klara-sorgen_4410521.svd

#2 Björn - 2015-03-15 20:06:55

Tack för tipset, hade missat det där. Ser jobbigt ut att ha den där stora kärran bakom sig men kvinnan har rutin; hon har gått runt jorden och gjort massor av andra liknande äventyr. Trots att det är ett proffs begår hon ett misstag; hon springer på fel sida av vägen. Du ska alltid springa mot trafiken, inte ha den i ryggen.

#3 Axel - 2015-03-16 06:49:59

Mm, man ska gå och springa på vänster sida, men cykla och åka rullskidor på höger.

#4 Björn - 2015-03-17 12:10:05

En Nynäshamnsbo hörde av sig och föreslog att jag nästa gång borde välja Nynäsleden, en betydligt vackrare sträckning. Jag blev sugen och springer ev hela eller delar av den ca 8 mil långa cykelleden Stockholm-Nynäshamn.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg