Kommentarer på Vagn nummer fyra


Första löpturen med min nya joggingvagn, köpt av en privatperson i Saltsjö-boo. Självklart sprang jag dit för att hämta min käresta.

En barnvagn har en livslängd på några år. Men är du lycklig ägare till en löpvagn av märket Baby Jogger, ja då kan du räkna med ett livslångt förhållande. Vagnen går nämligen aldrig sönder.

Det var ultralöparen Rune Larsson som inför mitt första coast to coast 2007 tipsade om Baby Jogger, en trehjulig amerikansk löpvagn med osedvanligt stora hjul (20 tum). Han föreslog också att jag skulle byta ut "traktordäcken" till racerdäck. Det var mycket bra råd.

Jag är nu inne på min fjärde Baby Jogger. Idag slog jag till och köpte på Blocket en vagn av modell 25th Anniversary. Vagnen är i närmast nyskick och är avsedd att rulla på mitt femte coast to coast, som är planerat till 2016.

Fyra vagnar, varför så många? Ja inte beror det på att dom är utslitna. Den första fick min bror Jan i Gävle för att ha när han åker på sina rolerblades. Den andra, som också rullat 500 mil över USA, har jag som bruksvagn hemma. Den tredje har gjort två resor över USA och står nu undanstoppad i källaren för att senare bli min nya bruksvagn.

Baby Jogger Performance, såväl den gamla modellen som jubileumsversionen, håller otroligt hög kvalitet. Vilken barnvagn kan rulla mer än tusen mil utan att gå sönder? Vagn nummer tre, alltså den jag sprungit två gånger över USA med, är i stort sett intakt med undantag för gummit i handtaget som är blankslitet och sprucket. Jag tror att vagnen med några däckbyten skulle palla för många fler kontinentlöpningar, däremot tvivlar jag på om föraren skulle göra det.

Kan det vara den extremt höga kvaliteten som fått Baby Jogger att sluta tillverka Perfomance, den kanske bästa löpvagnen i världen? En vagn som är outslitlig tjänar man inga pengar på. Generalagenten i Sverige har plockat bort den ur sortimentet och den verkar också vara svår att få tag i utomlands.

Trots joggingvågen är det förvånande få som springer med löpvagn i Stockholm. Och nästan alltid handlar det då om vagnar med relativt små hjul. Jag är dessutom rätt ensam om att springa utan barn i vagnen, däremot med en massa matkassar, ved etc. I tunnelbanan och på pendeln väcker vagnen nyfikna frågor:

-Vad är det där? En cykel . . . ?

Trots glädjen över nyförvärvet går löpningen tungt just nu. Jag har fått någon sträckning i baklåret, haltar och krypkör. Veckan summeras därför till fem mil.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Björn... - 2015-03-29 23:26:09

Det verkar som att det mer och mer övergår till rullator enligt de skador du skriver om. Det skadar nog inte med några vilodagar.
Eller vad tror du själv ?

#2 Kurtan... - 2015-03-30 11:49:51

Det heter att det är "Svårt att få gamla hundar att sitta" men det verkar vara lika svårt att få skadade att vila - eller ?

#3 Björn (Suneson) - 2015-03-30 15:32:31

Vila eller inte? Det är en av de svåraste frågor en skadad löpare har att ta ställning till. I frågan döljer sig det underförstådda svaret att total vila alltid läker alla skador och att du också blir snabbare frisk. Det är dock inte min erfarenhet. Kroppen är så vist konstruerad att den säger ifrån hur mycket och hur hårt du kan träna när du är skadad/har småont. Nu när jag har just ont springer jag bara några kilometrar per dag och dessutom väldigt långsamt. Så på sätt och vis är det ändå vila jag praktiserar. Den mesta löpningen utförs nu dessutom på band, känns mera skonsamt och nästan helt smärtfritt för en plågad rumpa/baklår. Tidigare har jag haft enbart positiva erfarenheter av att "springa igenom" mina skador. Men gör det för ont, d v s kroppen säger nej, ja då är det bara löpstopp som gäller(däremot inte stopp för annan träning). Den dagen kan kan mycket väl inträffa redan imorgon men jag tar en dag i sänder och är ändå rätt hoppfull.
Keep on running!

#4 Bengt - 2015-04-02 23:04:14

Ditt tålamod är inspirerande och att du vågar/orkar ge dig ut på ett fjärde coast to coast är imponerande. Glad Påsk och hoppas du får en snabb rehabilitering.

#5 Helene - 2015-04-03 09:54:32

Jag hoppas på snabb läkning och jag tror också på aktiv vila.Desto fler löpmil man har i kroppen,desto bättre löpare.Jag är glad för varje dag jag kan springa,blir liksom inte människa annars.Varvar med crosstrainer/cykling/powervalk/simning om kroppen känns sliten.Sköt om dig Björn,du är en fin förebild.Keep on running

#6 Helene - 2015-04-03 09:56:17

Jag hoppas på snabb läkning och jag tror också på aktiv vila.Desto fler löpmil man har i kroppen,desto bättre löpare.Jag är glad för varje dag jag kan springa,blir liksom inte människa annars.Varvar med crosstrainer/cykling/powervalk/simning om kroppen känns sliten.Sköt om dig Björn,du är en fin förebild.Keep on running

#7 lelle - 2015-04-03 10:10:33

Risk för inflation föreligger när något ökar....


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg