Kommentarer på Huvudet är huvudsaken


Bild från den norska inbjudan till löparseminariet på Bislet i Oslo den 30 april. Mer om seminariet kan du läsa här.

Huvudet är minst lika viktigt som benen vid extremt långa löpningar, t ex för den som funderar på att springa över en hel kontinent. Med starka ben kommer man långt men inte hela vägen om inte knoppen också är med på noterna.

Jag har fått en inbjudan från BIIEF (Bislett International Indoor Endurance Festival) att på ett löparseminarium i Oslo den 30 april tillsammans med bl a Rune Larsson berätta om mina löpningar över USA, Eftersom publiken är löpare, troligen många ultralöpare, har jag tänkt att riktigt nörda ner mig i de psykiska aspekterna vid långa ensamlöpningar. Jag är vanlig motionär, ingen elitlöpare utan pensionär- hur tänkte jag, hur gjorde jag för att klara ensamheten och svårigheterna? Jag kommer att bjuda dig på en mängd tips som funkade för mig.

Välkommen till Oslo! Arrangören bjuder på fritt inträde och gratis middag.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lennart Lunkan Lundquist - 2015-04-18 11:18:26

Hej Björn!
Jag och en kompis ska vandra - inte springa - från Stockholm till Säter i Dalarna i slutet av maj. Tio dagar räknar vi med. Vi funderar på valet mellan ryggsäck och babyjogger. Hur mycket rymmer en babyjogger, vad kostar en sådan eller finns de att hyra? Skor hade jag tänkt mig ett par nya, stabila löparskor - eller finns det joggingskor avsedda för att gå? Vi kommer mest att gå på vägar förstås, ju mindre desto bättre, asfalterade eller grus. Vad ger du oss för råd?

#2 Björn - 2015-04-19 12:33:09

Vad trevligt! Råder er att använda en babyjogger. Ni får låna min gamla vagn så kan ni njuta mera av långpromenaden. Rekognoseringen gör ni bäst på googlemaps (gamla versionen) med gångfunktionen inställd. Ring mig, du får låna vagnen direkt för en test. Eller varför inte komma till Löwet och SvD:s ölträff kl 17.30 nu på onsdag?

#3 Lennart Lunkan Lundquist - 2015-04-20 12:41:21

Vi ses på Löwet!

#4 Lennart Lunkan Lundquist - 2015-04-20 15:32:06

Björn! Vi lånar gärna din gamla babyjogger. Jättebussigt. Vi får prata mer på onsdag. Vilken Google är det du rekommenderar - avsedd för vandrare? Lennart

#5 Björn - 2015-04-21 21:25:59

Den här versionen av gooogle, classic, tycker jag är bäst för ruttplanering:

https://maps.google.se/maps?source=tldsi&hl=sv&output=classic&dg=oo

#6 Björn - 2015-04-21 22:23:27

Och här är er rutt i grova drag, inställd på gångfunktion:

http://goo.gl/maps/0BQs7


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg