Kommentarer på En 17-milavecka!


Jag får se mycket på mina långlöpningar, här backsippor längs Lundavägen norr om Vallentuna. Joggingvagnen är med på de flesta löpningar. Klicka på bilden så ser du sipporna.

En härlig mängdvecka är över. Jag fick ihop 17 mil ganska lätt. Så är det när man är skadefri och fått löpglädjen tillbaka.

Jag har ägnat mig åt formtoppning inför Jans och mitt Tysklandsäventyr om en vecka. Då ska vi under nio dagar springa/rulla cirka 36 mil längs Rehn, från Koblentz till Amsterdam. Nu väntar en lätt träningsvecka och förhoppningsvis inträffar superkompensation efter hårdsatsningen.

Ska du göra en sådan här satsning gäller det att lägga upp träningen lite smart. 17 mil på sju dagar innebär i snitt 24 km per dag. Det skulle både vara tungt och farligt att springa så mycket bara på ett löppass, bättre då att dela upp det på flera. De flesta av veckans dagar har jag kört dubbelpass och ibland trippelpass. Där har du fördelen med att vara pensionär! Vi har det som de flesta andra inte har; tid.

Så gott som all träning har varit lugn distanslöpning utomhus, ibland lite terränglöpning i Karlbergsparken. Men jag har också sprungit på löpband, mestadels långsamt. Fast idag "tävlade" jag mot en annan pensionär på bandet intill- så fort han ökade hastigheten ökade jag lite till. Till sist gav han upp. Fånigt, javisst men träningseffekten ska kanske inte underskattas.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jakob - 2015-05-12 10:01:40

Hej Björn!
jag är ute efter en vagn för att springa med min son, har svårt att hitta bra vagnar. Vill ha med handbroms. Vart köper du dina vagnar?

Tack

#2 Björn - 2015-05-12 12:29:00

Baby Jogger Performance och särskilt modellen 25th Anniversary (bilden ovan), anser jag vara den bästa joggingvagnen på marknaden (som ren barnvagn är den dock kanske inte så bra eftersom vagnen inte är särskilld ombonad utan väldigt avskalad). Tyvärr har den svenska generalagenten slutat ta in Performance men det går a köpa en ny 25th A. på nätet för ca 4 000 kr (kolla pricerunner.se). Just nu ligger det ute en äldre modell av Performance på Blocket för 1 800 kr. Och det är på Blocket jag köpt mina vagnar så håll utkik där. Själv har jag just nu tre Baby Jogger och ska senare göra mig av med den äldsta.

#3 Helene - 2015-05-14 18:30:12

springer du Arena milen på Onsdag?

#4 Björn - 2015-05-14 20:11:01

Nej, då är jag i Tyskland och springer längs Rehn.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg