Kommentarer på Dag 4: Düsseldorf!


Här korsar jag Rhen för första gången. Bron heter Fleher Brücke och är Tysklands största hängbro med ett spann på 368 meter och en pylon på 146 meter. Dagligen passerar på autobahn 76 000 bilar. Tur att det då fanns en cykelbana men den var svår att hitta, vi var kusligt nära att komma ut på motorvägen. Dagens etrapp Köln-Düsseldorf blev 40 km.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Arnold - 2015-05-21 19:11:21

Snart är ni i mitt kära hemland - "backar" hittar man i Limburg och lite i östra NL annars är Holland platt som en pannkaka - i Holland har man skild cykel/gångvägar från biltrafiken - så ni har 100-tals mil cykelväg att följa - finns många trevliga caféer och restauranger/affärer på er väg skulle jag tro. Lycka till grabbar !

#2 Björn - 2015-05-22 07:03:27

Ja, Holland ser vi fram emot!

#3 Christer - 2015-05-22 13:43:47

Skoj. Hur upplever du "gästfriheten" hos de människor ni möter i Europa jämfört med USA? Kanske lite tidig fråga på detta äventyr. / CH

#4 Björn - 2015-05-22 21:05:08

Vi upplever tyskarna ungefär soms svenskarna, lite reserverade, korrekta och måttligt hjälpsamma, inte alls så spontana och entusiastiska som amerikanen. Skillnaden mellan detta löp och ett coast to coast är dock att vi nu är mer vanliga turister och blir sedda som sådana. Det är ju betydligt mer spektakulärt att springa över en hel kontinent. Att jag återvänt så många gånger till USA är just på grund av hur amerikanen beter sig; han/hon gillar galningar, personer som gör något till 110 procent. Även om de inte är det minsta intresserade av löpning blir man uppskattad. Det som jag tycker är lite tråkigt med medelålders eller äldre tyskar är att de inte kan engelska. Och själv skäms jag över hur dålig tyska jag kan. Språkproblemen gör att det är svårt att komma folk in på livet. Inte ens poliserna kan någon vidare engelska och det tycker jag är dåligt. Å andra sidan är just poliserna det sämsta med USA, fastsättartyper och inte det minsta hjälpsamma. Ska bli intressant att se hur holländarna är, förmodar att de är bättre på engelska.

#5 Arnold - 2015-05-23 14:49:50

Jäpp ! Att man dubbar alla utländska filmer i Tyskland kan vara en orsak till att folk talar så dålig eller ingen engelska alls, i NL är det som i Sverige många talar engelska och överlag är holländare vänliga och hjälpsamma mot turister - så var inte rädd att fråga när ni kommer dit. Rapport senare tack! Idag Göteborgs Varvet Björn - min fru och jag var i Eken 2 dagar denna vecka - mkt trevligt och mkt att se - vacker stad ni har (på fel sida Sverige)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg