Kommentarer på Dag 4: Ã?r detta bästa sportdrycken?


 

Julia fyller på min vattenflaska. Vattnet hade en svag gul färg och ska vara järnhaltigt.

Sportdryck och cola i all ära. Det bästa vattnet för en löpare kommer från en gammal surbrunn från 1678. Jag har testat!

I fredags besökte jag Medevi Brunn, Sveriges första hälsokälla som grundades av bl a Urban Hjärne. Jag var verkligen behov av vattnet- vattenflaskan var tom och jag kände mig kraftlös efter många mördarbackar efter Askersund.

Medevi Brunnsorkesters mässingsextett spelar i den vackra brunnsparken.

Vilket mottagande jag fick. Den klassiska brunnsorkestern spelade på sin paviljong och det var fullt med folk i parken. Jag noterade att flera hade coca cola på caféborden. Gillade de inte brunnsvattnet? Det gjorde däremot jag och drack glupskt det lätt gulfärgade "hälsobringande" vattnet. Kungligt gott! Ja, det här är vatten som fallit många kungligheter på läppen; här har bla Karl XI, Gustav III och Karl XVI druckit brunn.

Fast kanske gjorde vattnet mig lite yr i hatten. För väl framme vid STF:s vandrarhem råkade jag låsa mig ute på rummet. Den tabben kostade mig 400 kr- jag var tvungen att kalla på Securitas. Vandrarhem i all ära men jag gillar egentligen inte den här boendeformen där det ofta saknas personal kvällstid.

Ett glädjehopp vid länsgränsen till Östergötland. Vägen gav dock ingen anledning till glädje; ingen vägren, mycket trafik och backigt.

Packat med folk på Varamobadet i Motala trots att klockan är sju på kvällen. Oj vad skräpigt det var på stranden när alla åkt hem.

Dagens etapp: Askersund, Best Western- Motala, STF vandrarhem, 48 km, många avstickare på småvägar men besvärlig löpning på hårt trafikerad riksväg och farliga bropassager.

Keep on running!

 

 

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg