Kommentarer på Vi drog till Hälsingland


 Vad det är vackert i Hälsingland! I bakgrunden Ljusnan.

Jan kämpar på sina rullskridskor i uppförsbackarna.

Att springa längs floder har sina fördelar; vackert och lättsprunget. Följer du dessutom floden medströms, ja då kan det inte bli mycket bättre. Fast så blev det inte riktigt idag.

Jan och jag är ute på ett litet äventyr igen- brorsan åker som vanligt på sina rullskridskor och jag springer med joggingvagn och packning. Denna gång är sträckan Bollnäs-Söderhamn-Bergby, ett litet samhälle några mil norr om Gävle. Vi gör 9-10 mil på två dagar med en hotellövernattning.

Vi tog tåget till Bollnäs för att sedan springa/rulla Ljusnan medströms halva vägen ner till Söderhamn. Lättsprunget med andra ord, trodde vi. Men det gick upp och ner hela tiden, tvärt emot hur det brukar vara att springa längs floder. Vi var dock båda i rätt skaplig form  och idag var vi dessutom lika "snabba"- jag sprang om i uppförsbackarna medan Jan flög förbi i nerförsbackarna. Annars brukar Jan få vänta in mig men idag var vi jämspelta.

Oj, vad vackert det är här i Hälsingland. Men var finns turisterna? Vi har knappt sett några längs vägarna, inte ens i Segersta, samhället som blivit berömt efter inspelningen av amerikanska versionen av Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”. Söderhamn är också en pärla med sin vackra bebyggelse från sent 1800-tal. Tråkigt däremot att stan har så stora problem med narkotika och att det krävs vakter på Lidl för att hålla koll på kunderna. Onormalt var också övervakningskamerorna vid bankernas uttagsautomater.

Här söder om Segersta dras en ny järnväg som ska avlasta godstrafiken på Ostkustbanan mellan Söderhamn och Gävle.

Vi ser fram emot morgondagens lunchstopp på fiskrestaturangen i Axmar. Och så blåbärsplockningen. Självklart tog jag med bärplockaren!

Keep on running!

 

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg