Kommentarer på Holaveden Ultra- smakrik skönhetsupplevelse


Far och son (Erik) efter målgång i de nya Holaveden Ultra-tröjorna. Arrangören Tranås Triathlon bjöd löparna på rena gourmetmaten från kolgrillen utanför klubbstugan i Örsbäcken, Tranås. Foto: Ragnar Suneson

I de flesta lopp jagar jag en bra sluttid. Men i terrängloppet Holaveden Ultra är det naturen, den trivsamma stämningen och den goda maten som är lockelsen.

Holaveden Ultra I Tranås är en tävling jag starkt rekomenderar. Jag och sonen Erik har varit med några gånger. Att vi fick korn på det här lite udda landsortsloppet på Holavedesleden beror på att min bror Ragnar bor i Tranås. Själva valde vi halvmaratonvarianten medan hårdingarna startade i Gränna och fick hela 52 km.

Banan är ganska tuff men vacker och bjuder på såväl grus- som asfaltsvägar men mest stiglöpning, bitvis i vild natur där vi fick kliva över stengärdsgårdar,  klafsa i gyttja och hålla oss i grenarna för att inte ramla i backarna. Kolla Ragnars sju minuter långa film så förstår du vilken fantastisk bana det är:

https://youtu.be/jZGGbpB4KIg

Ska man tävla mot eller med sina barn? Vi bestämde att springa tillsammans fram till de sista två kilometrarna och sedan  var det tävling som gällde. Men Erik var snäll och höll igen så att vi kunde springa hand i hand över mållinjen. För två år sedan hade han "fräckheten" att spurtslå pappa.

Klockan stannade på 1,54 och vi kom in på en delad fjärdeplats. Hade Erik fått springa i sin egen takt, ja då hade han grejat en tredjeplats. Förhoppningsvis kommer det att gå betydligt fortare för mig nästa helg då jag springer halvmaran i Göteborg. Då slipper jag backarna, stängslen och buskarna.

Holaveden halvmaraton by bike. Ragnar cyklade banan i motsatt riktning några dagar efter loppet, en tuffare utmaning än vad  löparna fick. Utpumpad tvingades han ringa hustrun för att få en Steve tillbaka hem till Tranås.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Sibban - 2015-10-05 05:49:28

Snygg målgång! Och tack för den trevliga filmningen, Ragnar.

#2 Erik - 2015-10-05 22:26:14

Tack Ragnar för en bra video!

#3 Arnold - 2015-10-10 23:51:00

109 Björn Suneson 1948 Vallentuna FK 1:34:36 1105

bra spungit Björn ! Nöjd?

#4 Björn - 2015-10-11 17:05:25

Tack Arnold. Jag är mycket nöjd med den tiden. Jag verkar ha sprungit jämnt och väderförhållandena var perfekta.

#5 Arnold - 2015-10-11 18:47:08

av nån konstig anledning är det fint väder varje Gbgs Marathon -


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg