Kommentarer på Ã?ntligen en 15-milavecka


Friskispressen Stockholm nr 6-2015. Klicka på bilden för att kunna läsa texten.

Rubriken är skriven i eldskrift: 15 mil i veckan. Då fick det bli en 15-milavecka, man vill ju inte svika läsarna

Hur mycket springer du? brukar folk ibland fråga.

- 10-15 mil i veckan, blir svaret.

Det frågade också reportern när hon intervjuade mig för ett reportage i Friskis & Svettis medlemstidning Friskispressen. Reportern hade tänt på idén att jag i sommar sprungit till i stort sett alla F&S-anläggningar i länet.

Hm. men var det sant det där med 15 mil i veckan? Plötsligt kändes det som om det var rätt länge sedan jag var uppe i dom volymerna. Kanske bäst att på stört fixa en 15.milavecka så jag inte behöver skämmas på gymmet när frågorna kommer.

Jodå, jag hade nog fog för påståendet, visade en snabbkoll. Hitills i år har det blivit cirka tio veckor med 15 mil eller mera. Ändå kände jag pressen när Friskispressen låg ute i ställen och gick därför till handling direkt.

Så dagens vecka slutade på 152 km. Under tre dagar körde jag dubbelpass, egentligen nödvändigt om man vill upp i mängd, tvåmilare varje dag blir för tungt. Dessutom sprang jag lite på löpband efter långpassen. Det hela gick förvånasvärt lätt.

Det blev dessutom en riktigt rolig vecka. Jag gjorde flera löparutflykter, bl a till Tierp där jag plockade 7-8 liter lingon, som jag gjorde lingondricka och sylt av (nej, jag sprang inte till Tierp utan tog tåget. Fantastiskt att det går att plocka lingon vid den här tiden på året, bären var dessutom av toppkvalitet.

Varför då denna mängdexcess? Ja, tanken var att formtoppa inför Vintermarathon nästa vecka. Men jag tror ändå att jag struntar i det loppet- banan med alla sina småbackar lockar inte.

--

Hur fort måste jag springa maran eller halvmaran på för att i år tillhöra de tio snabbaste i Sverige i min åldersklass? Svaret hittar du under länken statistik i högermenyn. Efter New York Marathon nu i helgen  har flera ändringar gjorts i tabellerna.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 bureborn - 2015-11-03 20:12:38

Klart du måste "leverera" för att kunna se svettisarna i ögonen. :-)
Tror aldrig att jag någonsin lyckats få ihop en 15-milavecka ens på träningsresa....

#2 Nitten - 2015-11-05 20:41:16

Ett litet läs tips: http://www.sydsvenskan.se/halsa--motion/tyre-girl-ska-springa-100-lopp-med-ett-dack-for-att-vi-ska-ta-hand-om-vara-sopor/

Allt är möjligt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg