Kommentarer på Så fixar du långpasset


Varför springa till Uppsala när det är längre till Österbybruk? Oj, vilka fina lingon jag plockade denna gråa novembermåndag.

Hur får man till ett bra långpass i trista november? Själv stack jag ut på lingonplock i Uppland.

Jo, det finns fortfarande lingon i Upplandsskogarna. Är det inte fantastiskt att kunna plocka lingon i mitten av november? Bären är dessutonm otroligt fina att göra lingondricka av. De har fått en smak av tranbär eftersom de är frostnupna.

Den här drycken klassar jag som ett fint årgångsvin. De rensade bären mixas, inget vatten sätts till, sedan silas allt och efteråt tillsätts lite socker och natriumbesonat. Flaskorna förvaras i kylskåp.

Långpass är numera liktydigt med små upptäktsresor, jag vill se nya platser och samtidigt göra något "nyttigt", inte bara ut och springa en massa kilometrar. Så den här gången blev det pendeln till Uppsala och sedan Upptåget till Vattholma. På google maps hade jag spanat in att skogarna såg ut att vara bra lingonmarker. Och visst var det så, en bit utanför Vattholma på ett kalhygge fanns massor av lingon, stora, saftiga och mörkröda. Tror aldrig jag sett så mycket bär på en så pass begränsad yta.

Två lite ovanligare vägmärken. Klicka för större bild.

Turen gick till Österbybruk, totalt cirka 26 km. Här har Jan och jag varit tidigare när vi sprungit/rullat till Tierp. På Österbygrillen i Österbybruk blev det en kokt med bröd och på Ica köpte jag bussbiljetten tillbaka till Uppsala och vidare mot Stockholm.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg