Kommentarer på Det var som sjutton!


En tung träningsvecka är över; totalt 17 löpta mil. Samtidigt passerade jag 500 mil räknat sedan årsskiftet.

Jag formtoppar inför Malaga Marathon den 5 december. Från normalveckor på 10-12 mil gick jag den den här veckan upp till 17. Jag kommer att ligga kvar på en hög träningsmängd några dagar till för att sedan drastiskt minska mängden, dock inte ta några hela vilodagar men ändå vila mig i form. Det kallas superkompensation och har ibland gett bra resultat.

Målet är att försöka gå under 3.30 i Malaga. Det kan bli tufft- jag har bara sprungit en  mara i år; 3.31 under perfekta förutsättningar.  3.30 är ändå en rätt blygsam tid. Med tanke på all mängd "borde"  jag  vara minst en kvart snabbare men det är helt utsiktslöst. Ändå är det flera gubbar i min ålder, dock inte i Sverige,  som  gör maran på runt 3 timmar. I senaste Berlin Marathon var tre löpare  i M65 under tre timmar, den snabbaste, en 66-årig spanjor, sprang på otroliga 2.54.

Konstigt nog känner jag mig inte särskilt sliten efter 17-milaveckan. Ändå har jag kört några kvalitetspass (backe och snabbdistans). Totalt blev det fyra dagar med dubbelpass. Att passera 500 mil under ett icke coast to coast-år är skoj- 2015 blir det fjortonde året i följd med över 500 mil.

Imorgon måndag ska jag ut på en rolig grej-  "månskenslöpning" med Friskis & Svettis i Skarpnäck. Rapport följer.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 bureborn - 2015-11-22 22:11:24

Superkompensation är ett intressant fenomen! Funkar ofta har jag märkt, men rätt som det är får man inte alls den effekt man förväntat.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg