Kommentarer på Daglig mängduppdatering


Från och med idag blir det dagliga uppdateringar av löpmängden. Ovanför rubriken hittar du uppgifter om hur långt jag sprungit hittills i år, denna vecka och idag.

Jag vet att en del löpare brukar jämföra sig med mig och då kanske det kan vara roligt att se hur man ligger till jämfört med pensionären. Eftersom jag numera springer varje dag blir det också dagliga justeringar.

Mängdmålet, att i år springa totalt 1 000 mil, framstår som allt mer realistiskt. När målet sattes upp för två månader sedan krävdes det att jag sprang minst 14 mil/veckan året ut, nu har det krympt till 13 mil. Med ibland två löppass om dagen ska det nog uppnås, förutsatt att jag får vara frisk.

För mig är stor mängd liktydigt med bra tävlingsresultat på maraton och halvmaraton, dock inte nödvändigtvis toppresultat. Med mer kvalitetsträning (har knappt någon sådan utan springer mest distans med undantag för en del snabbdistanspass) skulle förmodligen tiderna pressas något. Den 8 oktober springer jag en halvmara i Göteborg och inför den får jag försöka toppa formen.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Andre' - 2016-09-26 13:44:31

Fortsatt stort lycka till nå Dina mål i mängd & som inspiratör!

#2 Torsten Olsson - 2016-09-26 18:39:03

Du borde springa 42 Km i GBG så har du mer mängd. Jag är nu anmäld och kör dig till starten. Har du mitt mobil nummer?
Må gott

#3 Lars L - 2016-09-27 00:48:58

Mängd får Björn tillräckligt av, det är bra med kortare tävlingar för fartens skull. Lycka till!

#4 Björn - 2016-09-28 18:43:07

#Torsten: Nej, det blir ingen mara för mig i Göteborg. Har redan sprungit en i år och det får räcka så länge, däremot har jag ingen halvmara. Jag har inte ditt mobilnummer. Jag skickar ett mejl till dig en vecka innan tävling och meddelar vilket hotell jag bor på och tar också då dina kontaktuppgifter.
#Lars L: Ja, det hade varit bra med ett millopp veckan innan men tyvärr finns det inget.

#5 Pär - 2016-10-01 19:10:49

Hej Björn .

En fundering finns statestik för marathon / halvmarathon 2016 nånstans på din sida??
För jag hittar inte det från iPad ...bara tidigare,
//pär (som tycker du ska komma till Umeå på lördag för Umemaran )finns en halv där som är snabb

#6 Björn - 2016-10-02 21:19:21

#Pär: Jag är försenad med statistiken, har precis börjat och det dröjer nog en månad innan jag kan lägga ut något på bloggen.
Umemaran har jag sprungit några gånger, faktiskt min första mara för 34 år sedan. Umeå går numera alltid samtidigt med Göteborg och i Göteborg är jag anmäld till halvmaran så Umeå får vänta.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg