Kommentarer på Bara 99 mil kvar att springa. . .


Nu har jag sprungit över 900 mil räknat sedan årsskiftet. Inträffar inget oförutsägbart finns chansen att jag klarar tusenmilamålet.

Det återstår 58 dagar på året vilket innebär att det kommer att räcka med 12-milaveckor framöver. Det är normala distanser för mig så det ser alltså ganska ljust ut.

Jag är nyfiken på om jag i år är ensam i Sverige om att springa dessa mängder. Nog borde det finnas fler än en 68-årig pensionär? Jag har gjort lite efterforskningar men inte funnit någon. Så tipsa mig gärna om vilka svenskar som i år eller tidigare år sprungit mer än tusen mil ett enskilt år. Bertil Järlåker är en- under tio år i rad sprang han minst 1 000 mil om året, toppåret 1985 blev det 1 457 mil.

Sliten? Nej, med ett USA-löp som grund och två löppass några dagar i veckan kommer man någorlunda enkelt upp i de här mängderna. Men utan USA-löpet hade det aldrig gått. Tusen mil innebär ändå 19 mil/veckan, mycket även för den svenska långdistanseliten som bara kortare perioder ligger  över den volymen (låt vara att man tränar hårdare, mina mil är mest lugn distanslöpning). Kanske är det här vi har förklaringen till att ännu ingen lyckats slå det 33 år gamla svenska rekordet på maraton (Kjell Erik Ståhl 2:10:38). Dagens svenska maratonelit tränar helt enkelt för lite!

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Torsten Olsson - 2016-11-04 00:36:06

Fantastisk. Vintertid kyla och snö är inte det lättaste att springa i. Lycka till!

#2 sverker - 2016-11-07 06:58:42

självklart tränas det för litet. ett morgonpass gör susen men LSD gör dej långsammare? Seb Coes pappa förbjöd långsam träning - allt i tävlingsfart var hans
recept! (hans morfar var en indisk Sikh)

#3 #mattias - 2016-11-07 12:33:58

Hypotesen att dagens elitlöpare tränar för lite har jag ingen uppfattning om, däremot är jag ganska övertygad om att svenska rekordet ryker nästa år. Mikael Ekwall kommer att ta det med en tid under 2.10. När väl barriären är sprängd kommer vi att få se flera löpare prestera bra tider, Daniel Nilsson och Musse t ex, bara för att nämna några. Om dessa löpare tränar mer eller mindre än K-E Ståhl låter jag vara osagt.

#4 Löparvän... - 2016-11-08 14:28:31

Endast Mikael Ekvall kan bli en skaplig marathonlöpare. David Nilsson om han fortsätter att utvecklas som under 2016. Musse har gjort sitt som marathonlöpare. Han tävlar för lite på korta distanser,Hoppas att jag har fel..
För att bli en bra marathonlöpare måste du träna för att bli bra på 5000 och 10.000 meter.. Vi har idag för dålig klass på på dessa sträckor. Tyvärr för lite träning.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg