Kommentarer på Lång påsktur med lingonplockning


Ultralöparen Peter Nilsson ger löparna de sista instruktionerna innan det är dags för avfärd från Sigtuna till Stockholm (65 alternativt 55 km). Det alla undrar över är hur tuppen lyckades ta sig upp på papperskorgen. HÄR en videosnutt från samlingen.

Spring från Sigtuna till Stockholm! Det var ett erbjudande jag inte kunde motstå. Fick några härliga mil i benen, såg blåsippor och kunde plocka lingon längs vägen.

Lingon längs vägen? Nu har väl löpningen stigit dig åt huvudet? Ja, kanske men det är faktiskt sant- efter 24 km i skogarna mellan Båtbyggartorp och Upplands Väsby börjar gubben hänga med huvudet. Och vad ser jag- några mörkröda lingon! De smakar gott, riktigt saftiga och söta. Hit måste jag återvända när det blir säsong.

Det skymtar några lingon i bildens nederkant.

Vi var ett 40-tal löpare som på annandagens morgon satte av från busstationen i Sigtuna mot Stockholm. Det hade utlovats någon plusgrad och moln, kylan fick vi men solen sken mest hela tiden frånsett då det snöade lätt. Jag råkade hamna i den snabba gruppen men tyckte ändå att tempot var behagligt. Börjar jag kanske att komma i form?

Några 65 eller 55 km blev det dock inte. Vid Båtbyggartorp sa jag morsning korsning till mina medlöpare och tog vägen genom skogen mot Upplands Väsby. Det fick räcka med cirka tre mil, jag har ju en mara som väntar om två veckor.

Ett kanske bättre formbesked fick jag dagen innan då jag på gymmet sprang intervaller- 10x1 km i 14-15 km/tim med 400 meters joggvila. Det var nästan som i fornstora dagar, gubben fick hybris och avslutade med en rökare på 400 meter i 16 km/tim. Fuskade dock lite och höll lätt i bygeln då och då.

Det är bara en sak som gnager. Under löpet hände det som nästan alltid brukar hända; jag tappade bort en persedel, denna gång min mössa. Antingen ligger den på stigen framför Roserbergs slott eller i lingonriset. Imorgon får jag springa tillbaka och leta! Vem sa något om löparidioter?

Keep on running!
 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Peter N - 2017-04-17 22:15:29

Jag har din mössa Björn! En Karrimor? Vi fixar den i veckan...

#2 Björn - 2017-04-17 22:29:10

Helt otroligt! Ja, en svart fleece-mössa med ett K i fronton, tror jag. Jag kan springa och hämta den snarast, kanske på ditt jobb eller hemma. Hör av dig om vad som passar!

#3 Jan Suneson - 2017-04-18 12:28:46

Du kan också leta tranbär. De är jättegoda frusna. Lycka till i Düsseldorf men tappa inte kameran den här gången

#4 sverker - 2017-04-19 12:59:24

Ron Hill sprang varenda dag i drygt 52 år.

#5 Björn - 2017-04-19 14:19:39

#Jan: Det hade jag glömt bort att jag tappade kameran i Düsseldorf. Får skärpa mig den här gången.
#Sverker: Ja, en helt otrolig prestation att klara så många år. Men att springa varje dag, när det väl blivit en vana, är lika naturligt som att borsta tänderna varje dag. Jag är nu inne på mitt andra år och tänker knappt på det. Läste att Ron Hill fick problem med hjärtat och tvingades bryta i februari i år men hoppas kunna komma tillbaka. Mitt mål är att springa minst ett maratonlopp varje år och hittills har det blivit 35 år i följd.

#6 m - 2017-04-19 18:37:32

över hälften av jordens befolkning arbetar varje dag för sitt livsuppehälle, från det kan gå tills döden befriar dem, säkert hade många tyckt att jogga lite grann hade varit som semester :)

bara för att få lite balans om varje dags vedermödor.

#7 lelle - 2017-04-19 18:53:13

Hur lyckades man bygga alla pyramider? Helt obegriplig prestation!

#8 Björn - 2017-04-19 19:15:33

#m: Jo, så är det. Men ingen nu levande människa lär ha denna svit på 52 år (jag tror att kravet på en streak runner är att springa minst 2 miles per dag). Ron Hill har det inofficiella världsrekordet vad jag förstått.

#lelle: människan har utfört många otroliga prestationer, bl a byggandet av pyramiderna även om denna bedrift inte primärt handlar om löpning. Såg igår ett program om just byggandet av pyramiderna, fortfarande en delvis olöst gåta för vetenskapsmännen.

#9 sverker - 2017-04-21 06:05:20

Ron Hill hade brutit benet en gång - då hoppade han fram med kryckor - grejen är att han även har topptider på flera sträckor.
Pyramiderna: har läst hur det ska ha gått till - frånsett knackandet av stenblocken i Turabergen så lade man upp stockar smorda med flodslam - sen på toppen ett hjul med ett rep runt - i ena änden en korg där det stod folk och i den andra stenen - Cheops var från början täckt med vita marmorplattor och på toppen en guldkula. Det senaste är att det inte var slavar utan vanliga bönder som byggde - de turades om....Jag har varit där - en kompis stod på händerna på toppen. Det finns andra teorier - utomjordingar har byggt detta - det finns ju som bekant enorma byggnader även i Mexico t.ex.