Kommentarer på Åldersrekordens tid är NU


 I dagens parkrun i Huddinge (27 januari) tog jag slut och behövde hela 24.45 min för att ta mig runt på den tuffa slingan på 5 km. Löparen framför mig är Tomas Widell från Huddinge AIS (han slog mig). Foto: Colm O Callaghan.

Åldersreord är kul. Som nybliven 70-åring har jag många att jaga. Förhoppningsvis ska 2018 bli ett bra tävlingsår.

Dagens parkrun-lopp i Huddingen blev mitt 22:e totalt i Sverige och det 3:e i Huddinge. Nytt åldersrekord i 70-klassen fast det var ju lätt fixat- ingen 70-åring hade sprungit här tidigare. Nu har jag åldersrekorden i såväl M65 som i M70 i de tre parkrun (alla 5 km) som finns i Stockholmsområdet (Hagaparken, Kungsängen och Huddinge). MIn bästa tid är 21.38 och är från Hagaparken (har dock 21.31 från Manchester). I mars springer jag ett parkrun i Skatås, Göteborg och då har jag förmodligen också rekordet där.

Eftersom man inte blir snabbare med åren och att vi dessutom tävlar i femårsklasser måste jag slå till i år om diverse åldersrekord i M70 ska putsas. På de flesta distanser är det kört. Vad sägs t ex om  3.15 på maraton (Erik Östbye), 1.29 på halvmaraton (Rune Svensson) och 40.45 10 km landsväg (Anders Hansson)? Mina bästa tider ifjol på dessa distanser var 3.26 resp 1.35 och på milen har jag ingen tid.

Nä, ska det slås rekord får det bli på udda distanser med svagare konkurrens, t ex 2 miles där gällande rekord i M70 är 15.25. Entimmeslöpning är också en sådan distans. Hösten 2016 gjorde jag som 68-åring 13 184 meter på Eksjö IP, ett lopp med två deltagare och som jämnårige Hans Eriksson sett till att ordna. Hans vann överlägset och sprang 14 321 meter. Till våren ska han försöka utlysa ett nytt lopp i Eksjö och vår ambition är naturligtvis att slå rekordet i M70 på 12 556 meter. Det verkar inte omöjligt men mitt motstånd blir svårast möjliga.

Fokus i år får nog annars ligga på maraton och halvmaraton och eventuellt Lidingöloppet 10 km. Ambitionen är topp tre i M70 på långdistans i Sverige . Och så kan jag ju drömma om en bra placering i årets Boston Marathon!

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg