Kommentarer på Fyra vindpinade öar i Bohuslän


Hönö kyrka. Kyrkan ingår i Öckerö församling, som består av tio öar där det firas gudstjänst på sju. Just nu söker församlingen kyrkoherde. Öckerö kommun  är vid sidan av Gotland landets enda kommun som saknar fast broförbindelse.

Hönökaka är jag bekant med. Men inte med Hönö och inte heller med Fotö, Öckerö eller Hälsö. Idag fick jag dock under en löptur ett smakprov på dessa fyra tämligen tättbefolkade och sammankopplade öar i Göteborgs norra skärgård.

Öbesöket gjordes I veckan i samband med mitt årliga tandläkarbesök i Göteborg. Tandläkaren har jag säkert haft i över 30 år och nu tyckte han det var hög tid att han bjöd sin trognaste patient på en gratis behandling. Jag tappade hakan!

Göteborgs skärgård är närmast obekant för mig. Så när jag nu av en nära bekant fick chansen att ligga över i ett av de nyare husen på Fotö var det svårt att tacka nej.

Utsikt från sovrummet. Efter löpturen tänkte jag ta ett dopp i havet men issörjan vid badstegen fick mig på andra tankar.

Sommarparadis ska besökas på sommaren, inte på vintern. Det blev en minst sagt kylslagen löptur som startade på Fotö, över bron till Hönö för att fortsätta till Öckerö och fram till vändpunkten i norr, färjeläget på Hälsö, Totalt 20 km.

Jag frös som en hund när jag efter en mils löpning i hård motvind och ett par minusgrader äntligen anlände till färjeläget på Hälsö. Milen hem kändes lite behagligare men . . .

. . .på bron över till Fotö var jag nära att blåsa bort.

Tyvärr hann jag aldrig med att köpa Hönkaka på Hönö. Undrar om det finns något lokalt bageri som bakar detta bröd? Då ska jag tillbaka men inte vintertid.

Nöjd efter Solvikingarnas Vårtävlingar 16 km med tiden 1.13.55. Blev dock inte bättre än 34:a av 70 manliga löpare men åldersomräknat var det den tredje bästa tiden och bara fem kvinnor var före i mål.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Sibban - 2018-03-18 10:44:56

Välkommen tillbaka i juli-augusti och ta gärna med din trevliga hustru! Då får ni smaka hembakt "bagebröd" med färska räkor, Haralds fiskgratäng och Calles grillade kummel.

#2 Erik Bergin - 2018-03-23 21:56:19

Kör hårt Björn!

#3 Gunilla Franzén - 2018-04-08 19:00:18

Hej där! Länge sen jag var inne på din post, men ser att du inte kommit iväg ännu, men att du äntligen kommit ut till Göteborgs fina norra skärgård. Själv har jag varit där en hel del. Jobbade som sjukgymnast på Öckerö en sommar och bodde då på Hönö. Åker numera ut på öarna så gott som varje år. Lycka till på din sjätte färd över USA!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg