Kommentarer på Aldern har ingen (storre) betydelse


Reklam for mig? Pa skylten star det: Eat right, be active, have fun. Da blir en 62-aring sa har galen.

Jag springer 5-6 mil om dagen och ar inte skadad. Har aldern ingen betydelse i langdistanslopning? Jo, men inte sa stor som manga kanske tror.

Jag hade nog raknat med att jag skulle vara betydligt samre vid detta coast to coast an for tre ar sedan. Men skillnaden ar faktiskt inte sarskilt stor. Jag springer sakert lite langsammre men uthalligheten ar i stort sett den samma. Jag hade annars raknat med att behova vara ute fler timmar och borja lopningen  vid 6-7 tiden pa morgonen men det har inte behovts, min "arbetsdag" borjar oftast vid 9-tiden.

Helt klart har jag denna gang nytta av den storre erfarenheten. Jag vet nu att svarigheterna ar tillfalliga, mal jag bara pa nar jag malet. Uttrycket "keep on running" ar inte sa dumt. Ett knep jag har for att snabbt  avverka manga mil ar att sluta mig i ett skal. Jag bestammer att jag ska springa 15-20 latar pa min mp3-spelare och forst darefter titta pa GPS:n hur langt jag kommit.

Jag tycker att du som ar lite aldre ska veta att du klarar mycket  mer an du tror. Manga jag moter sager att de du gor skulle jag aldrig klara. En del skulle sakert gora det men jag ar inte lika saker nar det galler "elitloparna". I det senare fallet tror jag en del stupar pa det rent mentala. Att vara ensam och hemifran  under sa har lang tid kraver ett speciellt kynne.

Skadefri? Ja, faktiskt och det ar kanske inte sa konstigt. Om du inte fatt nagra skador efter 2-3 veckors lopning med extrema doser ar risken inte sarskilt stor att du skall bli skadad de aterstaende 10-12 veckorna. "Hemligheten" ar att du mal pa som tidigare.

Skadorna kommer alltid nar traningen andras for snabbt, till exempel vid intensiv intervalltraning, backtraning eller nar veckodoserna okar for snabbt. Sjalv tror jag att vi lite aldre klarar nastan lika manga mil i veckan som de yngre men visst ar vi langsammare. Jag blev jag skadad vid hemkomsten efter forra coast to coast da tempot okades for snabbt, latt gjort nar man inte har en vagn framfor sig.

Ar da  kvalitetstraning forkastlig? Inte alls, men skaderisken ar mycket storre an de flesta verkar tro.

Idag var nastan en  vilodag for mig, bara 44 kilometer fran Warrensburg till Sedalia. Skont att vara igang igen efter det ofrivilliga stoppet efter datorhav.eriet. Det var inte jattevarmt men luftfuktigheten maste ha varit hog. Pa bensinstationen i La Monte vackte jag viss uppmarksammhet nar jag vred urt trojan och det bilades en stor pol under mig. En av kunderna, Juan Alvar fran Belton, MO, blev sa hapen att han kopte tva Gatorade och en flaska vatten till mig.

Vilken storslagen trappa- tankarna for till Titanic. Men vad ar det for motell jag ar pa?

Idag tog jag in pa ett riktigt kitchigt motell har i Sedalia, MO. Det far bli Dagens Fraga, vilket motell ar jag pa:

A. Econo Lodge

B. Super8

C, Holliday Inn Express

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-06-16 06:40:24

Gissar på alternativ, a) Econo Lodge.

#2 Simon Kågström - 2010-06-16 07:21:50

Gissar på Holiday Inn Express. Econo Lodge och Super8 låter lite väl budgetbetonade.

Hoppas våra vänner å, ä och ö gör sitt återintåg i bloggen förresten!

#3 David H - 2010-06-16 09:31:43

Helt klart Econo Lodge!
Men har de inte monterat mattan i trappen upp och ner?

#4 Ola - 2010-06-16 09:32:49

Ser ut som hotellet i Twin Peaks

#5 Ulf - 2010-06-16 09:43:00

Econo Lodge Truman Inn

#6 David - 2010-06-16 13:49:44

Ja, är det inte Harry S på tavlan till höger? Han kom ju ifrån Missouri.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg