Kommentarer på "Do you speak english?"


Nere i dalen ligger Les Carroz och jag har börjat klättringen nerför. Jag stannar till för att dricka lite och jag hör ljudet från bjällrorna på korna bakom mig. Scenen får mig att tänka på Sound of Music.

Om inte detta ger resultat vet jag inte hur träningen ska läggas upp. Lördagen blev ännu en hård men underbar dag på fjället- två träningspass och toatlt 24 km (motsvarar nära det dubbla på lågland i Stockholm).

Idag var det lite fri löpning på fjället. Jag vågade mig utanför de markerade lederna, egentligen dumdristigt och detta ska inte upprepas. Men idag kände jag mig så säker när jag nått toppen och kunde se målet, staden Les Carroz nere i dalen.

-Do you speak english? frågade jag ett vandrande par. Jag ville försäkra mig om att jag var på rätt spår.

-Yes, men vi talar också svenska, svarde de till min stora förvåning. Paret bodde i Geneve och hade rest hit för att göra en endagsutflykt.

Jag passerar också en liten fiskesjö men här vågar jag mig inte på någon konversation (jag är urdålig på franska).

 

Fransman rensar fisk vid Lac  de L´Airon.

Jag startade min tur vid Les Molliets (Kvarnen), en liftstation mellan Flaine och Les Carroz. Utanför den stängda restaurangen tog jag några slurkar vatten som rann så inbjudande ner i ett träkar. Vid återkomsten tre timmar senare upptäcker jag varningsskylten på väggen. 

Det var tydligen otjänligt vatten.

Jag sätter mig i bilen och undarr oroligt om jag ska bli magsjuk nu igen. Jag kör till  "storstaden" Cluese två mil längre ner i dalen, går in på Mc Donalds och handlar mat på Carrefour. Väldigt vad det var billigt här, 40 procent lägre priser jämfört med min lokala handlare i Les Carroz. På hemvägen stannar jag till på golfbanan och springer några hål, upptäcker att banan faktiskt har 18 hål så jag har några kvar. Vad skönt det var att springa barfota i gräset efter en hård arbetsdag. I morgon är det söndag så det blir nog bara ett träningspass.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2011-10-01 22:38:01

Till alla som kan franska vill jag bara säga att kvarnen heter le moulin (Moulin Rouge) på franska. Les Molliets betyder ingenting. Den lilla likheten mellan orden har gjort att svenskar kallar platsen för "kvarnen". Mitt inflytande över engelsmän (Flaine domineras av engelsmän och holländare) har gjort att många engelsmän också kallar denna viktiga plats i systemet för kvarnen.
Jag har svårt att tänka mig att vattnet i kranen år odrickbart även om det står så. Skull inte förvåna mig om det betyder "Välkommen in och drick en Coca Cola för 40 kronor"
Lustig med svenskarna du mötte. Det kan gå veckor för mig utan att jag träffar på en svensk.
Du sprang inte den genaste vägen till Carroz eftersom du kom till den vackra sjön Lac de L´Airon. I "ladan" ligger ett ysteri. Vattnet i sjön använd vintertid för snö tillverkning.
När lämnar du Flaine? Kanske kan du avsluta med ett riktigt kraftprov och ta dig till Lac du Gers den största sjön i området. Fråga i så fall på turistbyrån om det går någon led dit. (Gers är Flaines svartpist område).


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg