Kommentarer på Fransysk visit i Chamonix


Chamonix med Mont Blanc. Flotta butiker, vackra hus,mängder av turister och som det verkade en hel del lyxlirare. Själv nöjde jag mig med Mc Donalds och vatten från springbrunnen på torget.

Sista hela dan på mitt höghöjdsläger tog jag bilen till Chamonix. Jag fick vibbar av Jacksom Hole i Wyoming- vackert men dyrt och en plats för det vackra folket.

Jag ligger lågt med löpningen nu. Men jag kutade upp till en glaciär i närheten av Chamonix (Bossons). Det blev en mödosam vandring/löpning upp genom skogen. Tyvärr blev det lite av en besvikelse eftersom stigen inte ledde ända upp till glaciären, som underifrån inte såg så mäktig ut.

Glaciären på Mont Blanc. Höll den kanske på att smälta bort? Mycket vatten forsade ner för berget.

Jag tycker att jag fått ut mycket av mitt höghöjdsläger. Löpningen har gått bättre än jag räknat med. Jag är ganska tröttkörd men har inga skadekänningar och de återstående dagarna fram till Umemaran på lördag får mest ägnas åt vila. Att vara ute ensam så här tycker jag inte är någon nackdel och en vecka räcker även om det kanske hade varit bättre med två för att få maximal effekt av den höga höjden.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Henke - 2011-10-03 21:17:52

Vilket härligt träningsläger du är iväg på. Tack för att vi får följa dig via bloggen!

Henke | www.motbattretider.se

#2 Jan Suneson - 2011-10-03 23:56:59

Du skulle nog ha behövt ett par dag till nu när vädret är så fantastiskt.
Varje gång jag besöker Chamonix blir jag deprimerad, dyrt, dåligt liftsystem, svarta stup och fullt med galna svenskar. Glaciär smältningen är också hemsk, man kan se den från det ena året till det andra. En lift som byggdes vid iskanten för 30 år sedan måste man idag klättra säkert 100 meter upp till.
Hoppas resan går bra hem och lycka till i Umeå

#3 Björn - 2011-10-04 11:24:25

Ja, jag har verkligen haft perfekt (löpar)väder, solsken och behaglig temperatur. Tycker nog en vecka räckte, hade blivit lite enformigt.Skulle jag ha stannat längre, ja då hade det nog krävts att internet funkat (det mesta jag skrivit har gjorts på Turistbyrån som har gratis och väl fungerande internet), att jag fått igång tv:n (fast jag hade inte förstått något ändå) och att jag haft massor av countrymusik att lyssna på.

Jag förstår inte hur Jan kan vara här i tre månader i sträck, dessutom utan bil. Ja, då måste man vara en sann skidälskare.

Totalt fick jag ihop 124 km löpning i Frankrike. Det motsvarar säkert uppemot en 20.milavecka i Stockholm. Nu återstår bara lite turistande i Geneve innan jag flyger hem på kvällen.

#4 Pelle - 2011-10-04 16:30:11

Tack för trevlig rapportering från ditt alpäventyr!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg