Kommentarer på Dag 59: Iowas rolling hills knäckande för löparen


Upp och ner hela tiden. Och dessutom ganska dåliga vägar gör att Iowa är en av de tuffaste staterna. I bakgrunden vattentornet i Mt Ayr.

Backarna är inte jättebranta och jag springer upp för alla. Men dom är många och långa. Iowas rolling hills tar lätt knäcken på en löpare.

Iowa, där jag nu springer, är en vacker delstat. Men den tillhör inte mina favoriter. Det böljande lanskapet, rolling hills, gör att det blir tungsprunget. Jag gissar att jag idag hade 30-40 backar att besegra. Så min relativt korta distans blev ändå väldigt jobbig. Det känns som om det är mer backar än slätmark.

Iowas vägar är också en mardröm för en löpare med kärra. Vägrenarna består av grus och den smala asfaltremsa som finns upptas av räfflor. Så mötena med bilar och lastbilar blir besvärliga. Enligt lag ska jag vid möten gå ut i vägrenen och då skakar både löpare och kärra sönder. Men dessbättre brukar de flesta bilar byta fil så det går ändå ganska smidigt.

 Ingen restaurang längs hela sträckan bidrog till min trötthet. Jag hade dessutom glömt lunchmat och en Snickers och en halv liter chokladmjölk förslog inte långt. Men en power nap i gräset blev min räddning. Herregud, jag är ju rena luffaren! Väl framme i Mt Ayr fullständigt frossade jag i mat på en mexikansk restaurang.

En smärre katastrof kunde unvikas idag. När jag bokade ett antal motell upptäcktes att en dag hoppats över. Detta har hänt tidigare och då har jag ibland fått springa megadistanser för att komma ikapp. Nu förlänger jag bara rutten med en dag.

Kan detta vara en mulåsna?

Dagens distans: 47 km

Veckans distans: 400 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2019-04-15 08:53:59

Dag 59. 3217 km = 5½ mil om dagen. Din blogg gör mig nyfiken! Har hört delstatens namn, men aldrig fått något berättat därom. Läser om Iowa! "American Heartland". Namnet kommer från indianstammen Iowa. När européerna kom, blev området franskt. Därav de franska färgerna i nuvarande delstatsflaggan. Jordbruket dominerar! Delstatens slogan är "Food Capital of the World". Huvudstaden Des Moines är stort som Göteborg. Det låter lagom. Mulåsnor lär vara envis och uthållig. Ta det som en inspiration, genom det vackra landskapet! Keep on running.

#2 sverker - 2019-04-15 21:37:05

ser ut som en mula - korsning mellan häststo och åsnehingst. steril. Även bilister
måste bli snurriga i denna bergochdalbana? Idag pratade jag litet med Sarah
Sjöström på Swim Open - en jättetävling i Eriksdalsbadet. Hon sliter på samma
sätt som Björn och mår bara bra av det - samma med Dej kanske? Snickers-
det är nåt speciellt med dom - bra bränsle?

#3 sverker - 2019-04-15 21:56:44

mulor är mycket bra arbetsdjur inte minst klövjade - kanske därför den ser
så intresserad ut när den får syn på dej? I Iowa finns mycket svenskar - jag vet
har släkt där på flera håll och dom var tidiga där. Mulåsnor däremot är knäppa.

#4 Lee Sackett Inc in Decatur, IA - 2019-04-15 22:01:42

Bjorn Suneson was here at our shop in Decatur IA. Keep Running, How amazing to see what you are and have accomplished! Good Luck and God Bless!

#5 Fredrika - 2019-04-15 22:35:20

Skönt för samvetet att höra att du inte stretchar. Gym var tionde dag kan jag däremot leva med ;) Skämt åsido så är det imponerande hur väl kroppen håller ihop för vad de flesta nog anser som omänskliga strapatser. Så uppenbarligen gör du något rätt :)
Låter som en tuff dag idag - hoppas det lättar i morgon!

#6 Björn - 2019-04-16 19:26:46

Thanks Lee, nice to meet you.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg