Kommentarer på Bore Cup inte som andra tävlingar

Klart till start. Speakern, 85-årige Kent Carlén från Björklinge SOK, skall snart släppa iväg 40-talet löpare i Bore Cups säsongsfinal i Björklinge. Cupen är inte som andra löpartävlingar- tävlingen för de sista entusiasterna?

Enkelt, genuint, familjärt. Bore Cup skiljer sig från de flesta löpartävlingar. Det är därför jag återkommer år efter år.

En startavgift på 70 kr, kaffe för en tia, gemesam fika efteråt, enkelhet i allt och där ingen blir sur om varmvattnet i duscharna råkar ta slut. Bore Cup är så lite  flashigt det kan vara, inget jippo men tävlingar med överlag duktiga löpare i alla åldrar. Vi är lite som ett resande teatersällskap, alla känner alla.

När jag kom hem till Stockholm efter resan till Björklinge norr om Uppsala var jag eld och lågor.

-Bore Cup borde ta mig tusan föras in i den svenska förteckningen över immateriella kulturarv, ja in på Unescos lista!

-Har du druckit något mer än rödbetsjuice? undrade hustrun syrligt.

Ja, hon tog ner den endorfinstinne gubben på jorden igen. Men hon gratulerade till den vackra medaljen;  en totalseger i M70 med ett brons och tre guld i deltävlingarna, det var länge sedan. I ärlighetens namn ska dock sägas att min svåraste motståndare, Kjell Björk från Hemlingby LK, i år fått förhinder. Dagens 8 km sprangs på 42.43. Min nya löparklocka angav en medelpuls på 150.

Vallentuna FK knep de två främsta priserna i M70. I Bore Cup har man också en 80-årsklass men där var ingen med i år.

"Mr Bore Cup", Bertil Palmqvist, Bälinge IF. Ingen har sprungit så många deltävlingar som han. Dagens 8 km var kanske lite för kort för denne ultraäv som ifjol på en 6-dagarstävling sprang 408,739 km, svenskt och nordiskt rekord i M75.

Med Spring Tills Du Stupar och nu Bore Cup avslutade uppstår ett litet tomrum. Har inte så mycket inplanerat men halvmaran Kungsbackaloppet i april tänkte jag springa. Och så planerar jag ett långt löp i Sverige igen, typ fjolårets Nils Holgerssonlöp. Återkommer om det. I dessa orostider vill jag hålla mig på hemmaplan.

Keep on running!

Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Andreas - 2022-03-12 22:29:02

Aros maraton mellan Uppsala och Enköping vore väl ett lopp som passar dig? Jag ska springa halva sträckan denna gång.

#2 Christoffer - 2022-03-13 08:47:08

Grattis till vinsten.
Innebär detta att Usa-löpet skjuts upp igen?

#3 Björn - 2022-03-13 15:56:59

#Andreas: Blev lite sugen. Fantastiskt att det är gratis. Springer bara någon mara om året och eftersom detta lopp är 50 km blir det nog inte av.
#Christoffer: Ja, tvingas skjuta upp det i år igen och mycket osäkert om det ens blir något kortare löp i USA. Nästa år måste det bli ett coast to coast, tänkte då starta med Boston Marathon.

#4 Lars - 2022-03-14 03:41:11

Av texten verkar det som Bertil Palmqvist är ensam svensk om att ha sprungit 6-dagars-tävling. Så är inte fallet. Bara i Sverige har ett flertal sprungit i Hallsberg, KG Nyströms tävling i Slottsskogen i Göteborg och nu i Viadal i fjol. Däremot är Bertil säkerligen den svensk som sprungit flest 10-mils lopp. Är även en mycket bra 48-timmarslöpare.