Kommentarer på Här får jag storstryk


Som siste löpare stapplar jag i mål efter att ha sprungit ett varv i djupsnön på Vallentuna IP. Egentligen en skandalöst dålig prestation men lite kul var det ändå.

Det är alltid en som kommer sist på tävling. Idag var jag den personen.

Jag tror aldrig jag kommit sist i någon löpartävling. Men nu är jag också den erfarenheten rikare efter att min träningsklubb Vallentuna ikväll ordnat klubbmästerskap i snöpulslöpning 400 meter på Vallentuna IP, tillika på min födelsedag

Snön låg orörd och djup på löparbanorna när tiotalet klubbkompisar i bitande kyla radade upp sig på startlinjen, vi fick inte provlöpa banan innan och inte heller springa i varandras spår förrän på upploppet. Ingen tog väl den här tävlingen på blodigt allvar och tidtagningen fick vi sköta själva. Sällan har jag upplevt en så uppsluppen stämning före en start.

Jag visste hur jobbigt det skulle bli eftersom jag provsprungit i lössnö någon vecka innan. Men att jag skulle bli frånsprungen, ja totalt utklassad, kunde jag inte drömma om. Jag vågar knappt skriva vad mitt 400-metersvarv gick på (4.41). När segraren, Lars Södergård, sprang i mål  på 2.02 hade jag inte ens kommit halvvägs.  Jag gick flera gånger och trodde att jag ändå skulle greja en näst sista plats men Tommy Wallentin, född 1945 och tre år äldre än jag, kom som skjuten ur en kanon och sprang om mig i "spurten". 

Samtidigt är det lite komiskt hur fruktansvärt dålig man är på kortdistans. Mjölksyran kommer direkt. Förhoppningsvis går det bättre i Östhammar nu på lördag i Bore Cup. Sträckan är visserligen kort, 7,5 km, men mjölksyran ska inte komma förrän på upploppet, inte efter 50 meter.

Tävlingen är över. Spurtkanonen Tommy Wallentin i gul jacka till höger.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Löparuffe från vallentuna - 2011-01-05 00:15:53

Kom aldrig fram till start. Sitter på ett tåg
mellan Kiruna o Stockholm, men jag får lite
god läsning.
GRATTIS PÅ FÖDELEDAGEN.

#2 Markus Björnström - 2011-01-05 09:51:44

Intressant löpargren, sannolikt med finskt ursprung. Finländarna älskar bisarra tävlingar: gyttjefotboll, bära kärring, kasta stövel och så vidare.
Men deppa inte, Björn. Du kommer till din rätt när det är nyplogat.

#3 http://badgear.wordpress.com/ - 2011-01-05 14:00:25

god fortsättning önskas, synd att jag inte fick testa rundan, då hade du troligen bara blivit näst sämst.

#4 Linghemslöparen - 2011-01-05 19:47:35

Låter som en kul grej. Kanske nått vi skulle införa i min klubb. Att det var tufft kan jag tänka mig. Bra jobbat!!

#5 Björn - 2011-01-06 11:44:28

Javisst är tävling i snöpulslöpning något att ta efter. Trevligt när inte allt tävlande behöver vara blodigt allvar. En del klubbar har nu snöpulsande på träningsprogrammet, bl a Fredrikshof.

#6 Lennart - 2011-01-06 14:20:57

Hej Björn!
Kul att jag hittade din blogg för jag var också med på samma "tävling". Det var Badgear som tipsade mig att du hade skrivit om detta (lixom jag). Hade ingen aning om att du bloggade......

..... och du, det var riktigt, riktigt tungt för mig med :-)

Min berättelse om 400 m snöpuls på Vallenuna IP hittar du här: http://milen-sub40.blogspot.com/

Bara en sak till så att allt blir rätt...... Det var dig jag frågade om du behövde hjälp med vagnen vid läktaren, eller?

#7 Björn - 2011-01-06 20:21:53

Hej Lennart!
Vi verkar ha uppfattat loppet på exakt samma sätt- roligt men jobbigare än väntat. Vilken bra tid du gjorde. Du slog mig med 1 minut och 10 sekunder.
Visst var det mig du såg med vagnen. Jag hade innan värmt upp genom att stiga av Roslagsbanan i Täby Kyrkby och springa till Vallentuna IP. Två dar innan hade jag sprungit 6 mil i snömodden. Får skylla på det.

#8 Lennart - 2011-01-06 21:22:38

Oj då, du måste ha varit lite trött i benen efter 6 mil i snömodd.....

Vi ses säkert på någon framtida träning eller tävling.

#9 Björn - 2011-01-06 21:42:46

Ja det gör vi säkert. Jag är ny i klubben och brukar träna med Vallentuna på måndagar då jag får skjuts av Arne Lekström inne från stan.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg