Kommentarer på En mängdvecka


Långpasset (19 km på 1.40) i Vallentuna är över. Innan jag tog Roslagsbanan hem blev det en pizza på Lilla Valentina. Observera att här har jag mössan på mig . . .

Äntligen en bra mängdvecka! Nu  fick jag ihop totalt 145 km och känner mig inte det minsta sliten.

Målet är att tävlingsfria veckor springa minst tio mil. Men de senaste månaderna har det varit flera veckor då jag inte klarat denna "skamgräns".  Därför var det härligt att kunna summera veckan till 145 km. Senast jag sprang längre var i början av oktober.

Varför så långt? Ja, naturligtvis för att det är roligt. Dessutom tror jag att det ger resultat på tävlingarna. Och särskilt jobbigt behöver det inte vara om man kör dubbelpass några dagar i veckan och ligger lågt med kvalitetsträningen.

Veckan avslutades med ett distanspass på 19 km tillsammans med fem andra långlöpare från Vallentuna FK. Den här gången gick det lite fortare, 5.15 min/km mot 5.40 förra söndagen. Vi sprang ner till Täby Kyrkby på underbart vackra småvägar, passerade flera runstenar, solen sken, det var vindstilla och temperaturen låg på behagliga minus 6-7 grader, dock betydligt kallare än inne i stan. Innan hade jag "värmt upp" genom att springa från bostaden till Östra Station och därefter från Vallentuna station till idrottsplatsen varför mitt långpass blev 27 km. Extra glad den här dagen var Uffe som noterade all time high- en vecka med över åtta mil.

Det sägs ju att man ska äta kort efter avslutat långpass.  Jag slank därför in på pizzerian invid stationen men där råkade jag glömma löparmössan. Det gör ingenting- nu fick jag plötsligt anledning att i morgon springa upp till Vallentuna och hämta den, en tripp på ca 3 mil. Mera tveksamt är om jag orkar med den efterföljande klubbträningen.

Nästa vecka blir väldigt spännande- och träningsintensiv. Återkommer om det.

Så här såg min mängdvecka ut:

Måndag: 16 km distanslöpning till Hallonbergen med ryggsäck för att handla på PrisXtra, ett snabbt varv runt Råstasjön.

Tisdag: 13 km distanslöpning på Södermalm efter att yngsta dottern lämnats för en prova på dag på Södra Latins gymnasium, hämtade på labb stor fotoaffisch och sprang med den under armen.

Onsdag: 19 km distanslöpning, kringelkrok i Sundbyberg

                6 km jogg inklusive 5 st korta men snabba backintervaller

Torsdag: 29 km distanslöpning med vagn till badhuset i Handen. Hade orkat en mil till!

Fredag: 7 km jogg i innerstan, till låssmed för att göra nyckelkopia, ryggsäckhandlade på Lidl

               8 km jogg inklusive 5 st kortta men snabba backintervaller

Lördag: 20 km distanslöpning Ursvik-Rinkeby-Sollentuna, trött men pigg mot slutet

Söndag: 27 km distanslöpning varav 19 km med Vallentuna FK

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg