Kommentarer på Tränar i Spanien


¨

Morgonlöp på bilfria och hårt packade sandvägar i ett naturskyddsområde utanför Girona.Träningsförutsättningarna är perfekta med en temperatur på 8-12 grader.

Jag är i Spanien och löptränar. Äta, springa sova- rena drömtillvaron och det är kanske så jag måste lägga upp det för att ha någon chans i Bore Cup.

Nu kan det avslöjas: mitt trumfkort jag hummade om i förra veckan var just detta privata lilla träningsläger i spanska Girona. Jag tog ett billigt Ryan Air flyg men kostade på mig ett lyxhotell med överdådig frukost- jag misstänker att jag är en förlustkund för hotellet med tanke på hur mycket jag vräker i mig. Det märks verkligen att den svenska kronan är stark, hotellet billigt, ja allt verkar billigt. 1 liter rödvin, 2 burkar sportdryck och två bananer kostade cirka 15 kr på Lidl.

Jag anlände fredag kväll och åker hem idag söndag kväll, kort men jag får ädå ut fem träningspass och totalt 7 mil i Spanien varför veckan kommer att sluta på 16 mil. På lördag är det Bore Cup, 10 km i Gävle, och nu ska jag vila mig i form men kör nog några intervallpass hemma för att få upp farten.

Korta utlandsresor för löpning är det bästa jag vet. Det spelar egentligen ingen roll vart man reser eftersom det går att springa överallt. Så mitt råd är att ta första bästa lågprisflyg för att fly kylan. Och ta med en GPS- då kan du springa obehindrat och hittar garanterat tillbaka till hotellet.

Någon vidare värme var det inte i Spanien men 8-12 grader är ändå inte fy skam.Och jag slapp snön, jo det snöade idag på flera håll i Spanien. Och idag fick jag lite färg i ansiktet. Jag har mött många joggare och flera verkar vara rena kanonerna.

Lite turistande hanns också med i Girona, en stad på 90 000 invånare norr om Barcelona och från 700-talet där delar av stan påminner om Gamla Stan i Stockholm. Det blev dock ingen tur på hyrcyklarna.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Annelie - 2011-01-30 15:23:36

Vad trevligt att höra att du varit i mina hemtrakter under helgen (bor i en ort ca 5 mil norr om Girona). Är inbiten joggare som finner mycket inspiration genom att följa dina "strapatser", helst den du gjorde genom USA i somras - wow vilket äventyr!!!.
Synd att du inte prickade in ditt privata träningsläger här till nästa helg istället för då ska det bli riktigt, riktigt bra väder här nere.

#2 Lelle - 2011-01-31 20:06:30

Hej
Efter 10 års löpträning så ramlade 25 öringen ner. Jag har börjat vira en halsduk över ansiktet på vintern- kanon, precis som att springa som om det vore sommar. Inga problem att andas igenom heller (om man är vältränad).
MVH

#3 Peo - 2011-02-04 17:29:47

Har precis göra samma sak att flyga ner till Girona för några dagar. Vilket hotell rekommenderar du?
Hälsningar Peo/Karlstad

#4 Björn - 2011-02-04 19:43:41

NH Hotel, alldels nytt och du köper till för 13 euro en överdådig frukost (behövs ingen lunch den dagen!). Hotellet ligger lite i utkanten av stan men inte mera än 10 min promenad från buss- och järnvägsstationen.

#5 Peo - 2011-02-05 10:38:34

Tack för tipset

#6 Peo - 2011-02-05 10:41:34

Hej igen
Glömde att fråga om du rekommederar något speciellt område runt stan som utmärker sig. Gillar småvägar/trails. Ska göra runt 30k per dag.

Mvh

Peo/Karlstad

#7 Björn - 2011-02-05 17:14:33

Tar du in på NH Hotel är du alldeles i närheten av floden och springer du på södra sidan av floden (ta inte över bron) och väster ut har du perfekta löp/cykelvägar med mestadels hårt packad sand, ibland asfalt. Vägarna / stigarna går genom något slags naturskyddsområde och är bilfria. Eftersom du springer längs floden är höjdskillnaden liten liksom risken för felspring. Det verkar finnas väldigt mycket stigar så det går att variera turerna. Själv vände jag efter staden Bescano (7,5 km från hotellet) men cykelvägarna fortsätter upp mot bergen (som högst 1 000 m) och ca 15 km från hotellet ligger staden Bonmati, antagligen perfekta ställen där du kan stanna för att äta. Att däremot följa floden norrut verkar inte så lyckat, hittade inga bra löpvägar där och stan tog också slut ganska fort och man kom ut på stora vägar utan vägren. Jag sprang också rätt mycket runt inne i stan men trafiken är ganska tät.

#8 Peo - 2011-02-05 19:00:23

Tusen tack för tipsen. Ryan Air startar sina flighter till Girona här från Karlstad i April så jag ser fram emot detta. Har varit ute på Google Earth och undersökt närmare, ser mycket bra ut. Lycka till i löpningen.

Peo


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg