Kommentarer på ***Bildextra Stockholms öar***


Vi höll oss så nära vattnet som möjligt när vi sprang runt de 14 öarna innanför tullarna. Bilden från Djurgården och i bakgrunden Nedre Manilla, ett  vackert hus ägt av Carl-Johan Bonnier och ritat av Ragnar Östberg.

Det bästa med väldigt långa löpturer är när de är över. Det är först när jag fått lite distans till dem de verkligen kan värdesättas.

Visst ska man leva i nuet men jag lever också på minnen, inte minst minnen från alla långlöp. Alla är inte rosenskimrande men även de jobbiga, trista och kanske någon gång lite otäcka löpningarna har ett värde i sig.

Nog är det konstigt- man borde njuta som mest under själva utövandet, det vill säga när man springer. Inte så att löpningen är en Golgatavandring, långtifrån, men löpet får ofta ett extra värde när det är över. Det är då man kan tänka på allt man fått vara med om, vilka trevliga människor man kanske träffat, hur vackert det varit, alla nya platser man fått se- och inte minst hur nöjd man är över att ha klarat över en prestation utöver det normala. Det gäller särskilt när turerna börjar närma sig ultranivå (längre än ett maraton). För helt klart är det jobbigt att springa så långt, även för ultrarävarna.

Det märktes inte minst idag under Stora Ölöpet då ett 50-tal ultralöpare från hela landet på morgonen gav sig av från Stortorget i Gamla Stan för att springa runt 14-15 öar i Stockholms innerstad, en liten nätt tripp som slutade på 56,5 km. Själv fick jag ihop 62 km eftersom jag sprang hem efter "målgång".

Samling på Stortorget. Löparen i rosa mössa och svart overall är "Maraton Mia" (http://bloggaromtraning.se/marathonmia/) och kvinnan i reflexväst och röda jackan Solvikingarnas Barbro Nilsson, född 1949 och som på Sextimmars i Karlstad nyligen lyckades få ihop 60,4 km (mina 62 idag tog ca 7 timmar inklusive alla stoppen).

Jo, även ultrarävar blir trötta. Det märktes ganska tydligt idag då vi alla mer eller mindre hade våra svackor. I den 20-mannagrupp jag sprang med och som leddes av Bernt Hedlund (heder åt hans jämna tempo!) var vi ibland väldigt väl samlade men lika ofta utspridda. Efter fyra mil gjordes diverse "utbrytningsförsök", kanske ville man visa vilka krafter man besatte. Själv kände jag mig stark idag, tog det lugnt och gick in för att bara flyta med i gruppen. Extra roligt att det finns så många duktiga kvinnliga ultralöpare. Springa långt kunde man ju annars tro var en sport för karlakarlar.

Här ett litet bildsvep från vår vackra tur runt Stockholm.

Kartstudier före utspring från Stortorget.

Kastellholmen intagen och nu väntar Skeppsholmen.

Beckholmen. Nog känns gubben till höger igen?

Beckholmen avklarad!

Waldemarsudde.

Grand rundas. Löparen i gråa jackan är Miranda Kvist och var min trogna följeslagerska (http://mirandasminut.se).

Smedsuddsbadet vände vi idag ryggen åt.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2011-02-21 09:18:34

Imponerande och det verkar ha varit trevligt som sagt. Jag har nog missat det, men har du lagt ut någon länk till när dessa "speciallopp" äger rum? Finns det någon hemsida?

#2 Pelle - 2011-02-21 09:20:55

Ursäkta. Jag antar att det står att finna på funbeat.se någonstans.

#3 Stefan Boman - 2011-02-21 11:42:02

Bra löp Björn! Ser verkligen upp till dig. Du har stora meriter.

P.S. Jag och Emelie kutade de sista kilometrarna i 5:30-tempo. Kändes bra att öka på hastigheten lite och få upp värmen och andningen.

#4 Barbro Nilsson - 2011-02-22 09:03:36

Hej Björn!

Trevligt reportage och fina bilder. Det var verkligen ett härligt långpass. Men en sak hade du missuppfattat. Jag sprang bara 60,4 km i Karlstad (inte 64). Skillnaden är stor.

Hälsningar Barbro

#5 Björn - 2011-02-23 18:15:11

Stefan: Jag märkte att du och Emelie hade mycket krafter kvar. Jag tvekade om jag skulle hänga på er men valde det säkra och låg kvar i gruppen.

Barbro: Trevligt att träffas. 60,4 km är också enormt. Jag har nu rättat uppgiften.

Pelle: här tråden på funbeat:
http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=945815

#6 fitnesscoachen.com - 2011-02-23 18:57:29

Ja visst var det en fantastisk dag, som genererade många nya minnen till ultra-förrådet! :)
Madde


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg