Kommentarer på Höghöjdsträning


Uppför i franska Alperna. I Flaine finns bara en väg att springa på, en fruktansvärt brant serpentinväg.

Dimma, regn och snö. Ambulanerna åker i skytteltrafik med skidåkare som brutit benen. Själv håller jag mig till vägarna men dom är heller inte lätta.

Jag är på veckolångt besök hos min bror Jan, som varje år brukar tillbringa flera veckor i Flaine, en av de populärare skidorterna  i franska Alperna i skuggan av Mont Blanc. Eftersom det var över 30 år sedan jag stod på ett par slalomskidor kommer det mest att bli löpning.

Backarna är grymt branta och det här kommer att bli utmärkt träning inför vårens alla tävlingar. Jag kommer dessutom att bli fullproppad med röda blodkroppar eftersom höjden ligger på 1 800 meters höjd, för slalomåkarna på 2 500 meter.

Långbackar av det här slaget har jag aldrig upplevt. Att springa upp till toppen tog drygt 25 minuter, sedan följde en lika lång nerförsluta, sedan tog jag reprisen och sprang tillbaka. Pulsen bankade, jag flåsade men jag klarade det utan egentligen en enda gångpaus. Kanske är jag i form?

 

Uppe på toppen efter 26 minuters löpning. Sedan följde en lika lång nerförsbacke.

Säkert ses jag som en mårklig figur som springer på en skidort där alla åker skidor. Men jag är inte helt ensam. Här finns en ortsbo, en kvinna som  varje dag springer mellan Flaine och Carroz, en sträcka på minst två mil enkel resa.

En  apparat som ser ut som ett jåttelikt kvalster torkar mina dyngsura löparskor.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2011-03-18 08:57:55

Härligt att du blivit pensionär och har tid med din blogg i större utsträckning. Den har blivit som en gammal vän sedan USA-löpet 2007.

#2 Oldmolly - 2011-03-18 13:11:57

Jag ägnade mig åt höjdträning på toppen av Kilimanjaro (5 895m) i januari. Där kan du få röda blodkroppar.
Vill bara tala om att jag tänker skriva en liten snutt om dig i tidningen ang. dina löparplaner i USA.
Kan du gissa vem Oldmolly är? Min blogg är: http://oldmolly.bloggplatsen.

#3 Björn - 2011-03-18 18:32:19

Nej, jag kunde inte gissa att det var du, Rebecka. Har bara hört talas om Odd Molly. Visste inte att du hade en blogg. Lägger till den bland mina favoriter. Och inte viste jag att vi förutom långlöpning har fåglar som gemensamt intresse. Här den rätta adressen till den blogg
http://oldmolly.bloggplatsen.se/


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg