Kommentarer på Alplöpningen gav resultat


Loppet är över och jag känner mig förvånansvärt pigg efter mina ca 16 km.

Helt klart har höghöjdsträningen haft effekt. Under dagens tävling på 16 km i Skatås var jag inte trött en enda gång. Ändå sprang jag nog på max.

Det här med höghöjdsträning i franska Alperna måste jag göra om. Gubben blev ju flera år yngre på kuppen! Så här  stark har jag inte varit på flera år. Synd bara att effekten snart klingar av. Så på kommande Kungsbackaloppet  om två veckor (Sveriges äldsta halvmara) är jag mitt vanliga jag igen.

Förra veckan var det ett varv på Grusåttan, idag två, en klar fördel. Då hamnade jag som nummer 61 av 128 i mål, nu nummer 35 av 98. Omräknat med wava skulle min tid idag på 1.07.00 gett mig en fjärdeplats, det vill säga om man tagit hänsyn till åldern. Nu gör man dock inte detta i Vårtävlingarna. Men i min lilla drömvärld var det nästan en pallplats.

Förutsättningarna var bra- disigt och en temperatur runt tio grader. Det blev därför sommartights, uppkavlade ärmar-mössan och handskarna lämnades kvar i klubbstugan. Löparna från Hälle IF dominerade och snabbast på den ca 15,7 km långa banan var Patrik Andersson med 50.04. Nytt banrekord!

Påståendet att jag inte var trött är en lätt överdrift. Visst kändes backarna på andra varvet men mjölksyran försvann mycket snabbt efter att krönet nåtts. Detta måste ha med höghöjdsträningen att göra.

Keep on running!

 

Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Emil - 2011-04-03 16:43:56

Du var stark igår Björn! Ses vi på lördag i Skatås eller ska jag lyckas rycka åt mig säsongens första 25-poängare :)

#2 Björn - 2011-04-03 22:52:23

Du gjorde också ett bra lopp, Emil. Jag springer nu på lördag och får även nu hoppas på hjälp från snälle farbror Wava.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg