Kommentarer på Korsar USA för tredje gången!


En underbar morgon i Washington under mitt andra coast to coast 2010. Nu planerar jag ett tredje löp över USA.

Våren 2012 springer jag för tredje gången tvärs över Amerika. Världsrekord i dårpippi? Nej, då måste jag springa fem gånger!

Jag är tidigit ute med planeringen, sitter och drömmer framför kartorna (numera Google Maps). Känns som om hela världen ligger framför mina fötter. Rutten är ännu så länge höljd i dunkel men att det blir USA är självklart. Entusisastiska människor, säkert, tryggt, storslagen natur, bra vägar, gott om motell och hög standard till lågt pris talar för USA och inte ett längre Europalöp.

Troligen blir det igen från väst till öst. Chansen till medvind är då större, man får solen i ansiktet och det känns som man springer hemåt. Statstiken säger att tre av fyra av de totalt cirka 250 personer som korsat kontinenten som löpare eller gångare i historiens lopp har startat i väster, de flesta i Kalifornien. För min del lutar det åt start för andra gången i Oregon. Fördelen är att jag slipper öknarna och de värsta partierna av Klippiga bergen. Kanske blir det en sväng in i Kanada.

Statistiken säger också att jag är den 26:e personen i världen som korsat hela kontinenten till fots tv? g?nger. En person har gjort det fyra gånger. Jag är inte ute efter att slå några rekord, jag gör det bara för mitt höga nöjes skull. Upplägget kommer att bli ungefär som tidigare, jag kör den hårda linjen-utan följebil och transporterar all utrustning i en babyjogger. Jag kommer att vara 64 år (äldste coast to coast-löparen är 75) och min relativt höga ålder ligger mig lite i fatet. Detta får kompenseras med förhoppningsvis bättre utrustning och kanske något längre tid. Just nu känns dock dagsetapper på runt 5 mil fullt möjliga.

Jag hade gärna lyft direkt. Men jag behövs hemma i år och att gå och fundera på ett projekt av det här slaget är bara en fördel.

Längst till höger i menyn finns nu för första gången hela dagboken 2010 samlad för min 101 dagar långa löpning från Westport i Washington till Tybee Island i Oregon. Är du intresserad, läs den från början, det vill säga baklänges.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hans - 2011-04-04 00:44:09

Underbart... då har man 100 dagar att vakna upp och kolla din blogg 2012. Måste säga att det skapar ett beroende.

Det skulle vara kul om du lärde dig filma och lägga upp på nätet. Det är inte så svårt. Skapa bara ett konto på youtube. Jag lovar att ha din tv-kanal som startsida under hela ditt löp.

#2 Gunnar Bruun - 2011-04-05 07:24:52

Glere meg alt til å lese hver dag om din løping "over there". Jeg er enormt imponert over det du gjør, Bjørn, og det inspirerer meg til å leve ut mine løpedrømmer. :)

#3 Björn - 2011-04-05 19:21:20

Hans, jag har funderat på att under nästa coast to coast lägga ut lite videoklipp. Själv tycker jag sådana alltid är roliga att titta på.

Gunnar, vi får ta ett löp tillsammans igen när du kommer till Stockholm- eller USA!

#4 Joakim - 2011-04-06 09:06:48

Lycka till med förberedelserna! Det ska bli kul att följa dina framsteg.

#5 Jonas Wincent - 2011-04-06 16:52:31

Härligt! Vilka planer, klart inspirerande, hoppas att det går i lås. Det där med små filmer verkar klart intressant, skulle vara kul att titta på. Ta dig ännu mer tid att umgås med folket den här gången och låt schemat vara lite öppnare, skulle vara kul att se vad det leder till för möten!

#6 Lennart Lundquist - 2011-04-09 11:47:27

Det ska bli kul att följa dig igen, Björn!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg