Kommentarer på Testlopp med farthållare på hjul


Steget före. Mestadels låg Jan på rolerblades före mig men när vi kom in på Gunder Hägg Stadium var jag i ledningen.

Är det bra att provspringa tävlingsbanan? Åsikterna går isär och själv är jag osäker. Men nu har jag i alla fall testat halvmaratonbanan i Gävle.

Den 8 maj arrangeras veteran-SM i halvmaraton i Gävle. Målet är att springa in bland de tre första i M60 men då krävs det förberedelser. Därför passade jag idag på att  springa ett av de två varven.

Samtidigt pågick i Gävle denna långfredag en annan mer allvarlig aktivitet. En grupp bestående av ett 20-tal personer släpade ett stort träkors genom centrum. Min språngmarsch genom stan var däremot ingen Golgatavandring- det gick ovanligt lätt idag. Jag fick dessutom hjälp av brodern Jan som farthållare och vägvisare. För Jan var det årspremiär på rolerblades så det gick lite tyngre, särskilt i backarna.

Jag gillade banan, omväxlande och vacker men inte helt lätt och tyvärr med en del knixar där det finns risk för att löparna genar. Start vid Läkerol Arena och mål på Gunder Hägg Stadium. Det som kan vara knäckande är den långa slakmotan mot slutet och framför allt sista backen upp mot arenan. Det är antagligen här loppet avgörs.

Gävle har jag i ljust minne. Här har jag gjort min snabbaste  halvmara (1.20.00). Tretton år har gått sedan dess och frågan är hur mycket jag tappat. Gisningsvis handlar det om cirka tio minuter.

En bild jag gärna vill se upprepas: först över mållinjen i klass M60.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg