Kommentarer på Silver på VSM

Medaljörernan i M60; i mitten segraren Alex Bonn, Vallentuna flankerad av bronsmedaljören Robert Oldén, Solvikingarna.

-Tvåa! skrek brorsan Jan strax före vändning.

Tack för det evangeliet, det var precis det jag ville höra.

Sällan har jag gått in så för en tävling som söndagens veteran SM i halvmaraton i Gävle. Och tur var väl det. Jag behöll placeringen in i mål men försprånget till jagande trean Robert Oldén blev knappa halvminuten. Robert är egentligen bättre men har inte sprungit några längre lopp i år och det straffade sig. Ettan och klubbkompisen Alex Bonn vann som väntat.

Bra tränad, provspringning av banan i Gävle några veckor innan samt ett par tävlingar gjorde att jag kände mig rätt lugn inför starten. Och även när det gick trögt under loppet, för det gjorde det, tänkte jag på hur väl förberedd jag var. Samtidigt gick jag in för att skära alla kurvor samt pendla kraftigt med armarna när tröttheten satte in i uppförsbackarna.

Tiden blev 1.30.28. Lite besviken på den men det är är placeringen som räknas i ett VSM. Så visst är jag jättenöjd.

Bakom VSM stod de tre klubbarna Gävle GIK, IF Skade och Hemlingby LK. Välarrangerat, perefkt väder (sol och uppemot 20 grader) och en trevlig bana gör att vi löpare fick de bästa förutsättningarna. Jobbigast under hela dagen var nästa prisutdelningen- den drog ut onödigt på tiden och det var svårt att höra vad som sas.

På tal om väl förberedd. På onsdag springer jag Arenamilen i Vallentuna, mitt livs första 10 000 meter på bana. Det kan nog bara sluta på ett sätt: fiasko.

Keep on running!

Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jonas Wincent - 2011-05-09 17:40:09

Grattis. Det är inte den lättaste banan i Gävle. Tänk positivt, du kanske är en banlöpare av rang, du visste inte om det bara!!