Kommentarer på Satsar på halvmara i USA


På lördag springer jag en halvmara i Nebraska. Jag kommer väl förberedd till USA- den här veckan har jag sprungit 161 km.

Jag läser i löpartidningarna att  bästa uppladdningen inför en mara eller halvmara är att springa sista långpasset kanske två veckor före tävlingen, inte en vecka som jag nu gjort. Men jag har märkt att jag återhämtar mig väldigt snabbt och 15-17 mil per vecka är inga orimliga mängder.

Veckan före Stockholm Marathon blev det 17,5 mil och maratonveckan i stort sett vila (fyra träningspass på totalt två mil). Den här typen av superkompensation fungerade så bra att jag nu kört den i repris.

Jag flyger till Omaha, huvudstad i Nebraska som ligger i mitten av USA. Två av mina barn, Sigrid 23 och Anna 16, följer med och det blir en liten semstertripp för oss alla. Nebraska är kanske inte resmålet nummer ett för turisten men jag gillar bonnvischan.

Halvmaran äger rum den 18 juni i Norfolk, en stad med 25 000 invånare och som grundades 1866 av bland annat tyska nybyggare. Loppet går inne i stan och banan följer ibland North Fork Elkhorn River och lär därför vara platt och snabb. Återstår att se hur snabb jag själv är men målet är att putsa årsbästa vilket skulle innebära 1.26-1.29. Barnen är anmälda till ett lopp på 5 km.

Det kan bli varmt och kvavt. Bra är därför att många lopp i USA startar tidigt på morgonen, min start sker 08.15. Men det är ändå ingen garanti- för några år sedan sprang jag en halvmara en tidig morgon i Arkansas men det blev ändå olidligt hett. Tur att jag kvällen innan hann byta  från hel- till halvmaraton. Det gick vägen och jag vann, fick en gigantiskt pris som var svårt att transportera hem på planet. Trevligt i USA är också att löparna kvällen innan brukar serveras en gemensam pastamåltid.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ola Nordstrand - 2011-06-16 20:31:16

Hej!

Vi följer dig från olika håll i Svedala. Lycka till på lördag!

Med löparhälsningar,

Ola


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg