Kommentarer på . . . men först nationalsången


Överst på pallen. Men konkurrensen var inte hård- bara tre gubbar i min åldersklass. Den galne svensken som tagit sig till Nebraska fick ändå applåder på Johnny Carson Track Field i Norfolk.

Att tävla i USA skiljer sig mot i Sverige. Löparna och vädret är några skillnader. Det första mest på gott, det senare mest på ont.

I lördags sprang jag en halvmara i Norfolk, Nebraska. Yngsta dottern Anna, 16, sprang samtidigt sin första riktiga tävling, ett 5 km lopp. Det gick bra för oss båda även om jag inte klarade målet att putsa mitt årsbästa. Tiden 1.33 var en besvikelse men placeringsmässigt bättre, totalt nr 14 och snabbast av alla gubbar 50 år eller äldre. Anna hamnade på övre tredjedelen.

Anna spurtar i mål och slår många betydligt äldre tjejer och män.

Generellt är standarden sämre bland löparna i USA. Entusiasmen är däremot inget fel på. Det gör att det för en svensk är väldigt trevligt att tävla här. Och vilket pastaparty vi undfägnades kvällen innan. Att springa en halvmara för att inte tala om en mara är stort. Före start stannade allt av, alla vände sig mot den amerikanska flaggan och nationalsången sjöngs.

Den som tror att det bara är att komma över och vinna i småstadslopp, jag till exempel, biter sig i svansen. Det här var mitt fjärde lopp i USA och alla har gått sämre än väntat. Orsaken är bland annat den höga luftfuktigheten som vi inte är vana vid. Idag var det inte extremt fuktigt men tillräckligt för att göra mig tröttare än normalt.

Inne för varvning. Att påstå att befolkningen gick man ur huse för att se den ende utlänningen i loppet är en lätt överdrift men mitt  löparlinne var tydligen intressant för det blev avfotograferat. Få sprang i klubbdräkt, däremot flera män utan något på överkroppen.

Keep on running! 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2011-06-19 11:16:14

Strongt jobbat båda två!! Nu är ni värda en stor beef steak och milkshake.

#2 noelle Sindelar - 2011-06-19 15:16:12

I just met you and already I am inspired. I was blessed to be able to serve you at our winery in Pierce, NE. You have seen so much in your travels. You are truly an amazing person!

#3 Ola Nordstrand - 2011-06-19 21:32:12

Då blir det till att skicka ett GRATTIS till löparen "over there"! Kul att läsa dina löparbetraktelser. Skicka gärna en löparhälsning till din debuterande dotter!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg