Kommentarer på Till Mölle by the sea


Syndens Mölle. Runt sekelskiftet började män och kvinnor bada tillsammans. Det syndiga levernet kom från Tyskland och under många år var Mölle mer tyskt än svenskt.

Det är snart dags att dra på sig den heltäckande och tvärrandiga baddräkten. Jag ska kuta till Mölle och bada.

Den 11 juli lastar jag babyjoggern och springer till Mölle. Skåneresan blir cirka 60 mil och ska enligt planerna klaras av på 11 dagar, alltså cirka 5,5 mil om dagen. Det blir ett litet äventyr i ett sommarfagert Sverige.

Varför Mölle av alla orter? Ja, först hade jag tänkt springa till Malmö men stan lockade inte. Sedan fick jag en inbjudan från en gammal arbetskamrat med sommarnöje i Mölle och eftersom jag aldrig besökt den klassiska badorten var saken klar.

Rutten var enkel att planera. Jag använde som vanligt Google Map, ett utmärkt verktyg där du också får logitips. Sverige har fantastiskt många små hotell, konferensanläggningar, herrgårdar, vandrarhem, B&B, pensionat och camingstugor. Det förvånade lite, vi slår USA, i alla fall sommartid. Fast prismässigt ligger vi i lä, här kostar ett vandrarhem nästan lika mycket som ett ordinärt motell. Men övernattning över tak ska det ändå bli varenda natt så  campinggrejorna lämnar jag nog hemma.

Länk till kartan

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jonas Wincent - 2011-06-26 23:20:42

Det verkar ju jättekul. Lycka till.

#2 mialena - 2011-06-27 10:25:21

Kan rekommendera café Åstugan (astugan.com) om du tar vägen över Svärta på vägen till Nyköping! Liten omväg kanske jämfört med Vagnhärad men väg 219 är inte jätterolig...

#3 Björn - 2011-06-27 13:59:23

Vilket bra tips, Mialena! Dag 2 ner till Nyköping är en av mina jobbigaste men genom att ta vägen över Svärta kortar jag sträckan rejält jämfört med att ta väg 219, nu får jag bara 61 km. Jag bör hinna fram till Åstugan innan de stänger och jag ska ringa i förväg så att de har räkmackan klar!

#4 mialena - 2011-06-27 14:22:58

Så lite så! Det är jättemysigt där, och fin parkering för vagnen också! Hoppas du hinner, annars kan jag lotsa sista biten (i lustempo) till nåt annat inne i stan...
(de har en "60-talare" också, skogaholm med prickig korv :)

#5 Björn - 2011-06-27 20:31:30

Javisst, Skogaholmaren måste jag bara pröva!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg