Kommentarer på Sveriges vackraste halvmara?


Tappar andan. Fantastiska naturscenerier men också en massa backar kommer att få halvmaratonlöparna att tappa andan.

Vacker men jobbig bana. Imorgon lördag springer jag och cirka 300 andra Rundrundan. Jag skulle ha kommit urstark men är tröttkörd, allt på grund av en fatal planeringsmiss.

Igår testsprang jag stora delar av Runrundan, den nya halvmaran i Vallentuna som går ett varv motsols Vallentunasjön.  Det blev en både positiv och negativ överraskning. Positiv i så motto att här får du springa i ett underbart vackert kulturlandskap på slingrande grus- och asfaltsvägar, du får se betande kor och hästar, vete- och havrefält, blommande vägrenar, gamla ekar, massor av runstenar men faktiskt väldigt lite av Vallentunasjön.

Negativt tycker jag är att banan är för backig, i alla fall på västra sidan av sjön där jag nu sprang. Det är ständigt upp och ner, kanske inga mördarbackar, men det är inte banan du sätter pers på. Det är bara att hoppas att de flesta löpare inte bryr sig om detta utan istället njuter av naturupplevelsen.

Tävlingen anordnas av Vallentuna FIK, klubben jag tränar med. Igår fick jag på en funktionärsträff lite inblick i hur mycket arbete som ligger bakom. Inte mindre än ett 80-tal funktionärer är engagerade.

Genomgång för funktionärerna på målområdet vid Vallentunasjön. Längst till vänster i kortbyxor och blå jacka tränaren Ola Nordstrand och längst till höger min son Olof i kortbyxor och svart tröja.

Och så till det fatala misstaget. Först igår i samband med funktionärsträffen insåg jag att det är nu på lördag, inte nästa lördag, Runrundan springs. Jag hade denna vecka laddat upp med 15-16 mil, för att tävlingsveckan knappt springa något. Planerad superkompensation blir istället oplanerad superreduktion! Nu brukar jag visserligen snabbt återhämta mig och idag fredag blir vilodag. Men att igår kväll springa Vallentuna-Sollentuna, 22 km, var korkat. Klarar jag imorgon att springa under 1.40 får det betraktas som en framgång.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle - 2011-07-02 11:11:45

Äh, strunta i pers, passa på att njuta av den vackra bansträcknignen i stället.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg