Kommentarer på Ett vikingatåg i väster- och österled


Vikingen lever men knappt mycket mer. Vikingatåget runt Vallentunasjön krävde sina offer. Foto: Lennart Klingenstierna

Vi drog ut i stora skaror i väster- och österled. En del stupade längs vägen men 217 tappra krigare, män och kvinnor, nådde ändå hemmahamnen i Vallentuna. Mjöd hade blivit vår död, sportdryck däremot var mumma för våra torra halsar.

Ingen viking hade varit så korkad att han gett sig ut på långfärd och bytt ut skeppet mot apostlahästarna denna underbart vackra sommardag med 28 grader i luften och lätt nordostlig vind. Men den moderne vikingen snörde på sig skorna och sprang Runrundan.

Det hade nog gått fortare om vi hissat segel. Våra 21 km runt Vallentunasjön blev visserligen en skönhetsupplevelse, vi sprang på våra anfäders vägar och fick se deras runor. Men det kändes som vi hade grundkänning hela tiden. Backarna var många, hettan olidlig och även de tappraste klagade. Jo, det gick långsamt idag för alla, sanden ville aldrig nå botten i timglasen.

Jag kom inte hem med några troféer från vikingatåget. Tiden 1.40.55 är min sämsta någonsin men gav ändå en 26.e plats. Inte ens segraren och stormannen Jarlabanke (Peter Broberg från Hässelby SK) fick med sig något guld hem till släkten i Täby. För guldmedalj hade krävts en tid på 1.24. Kanske var det mjöd i Jarlabankes dryckeskrus? Nåväl, bra kämpat ändå trots att tiden "bara" blev 1.28.

Vikingahövdingarna får sina belöningar från folket . Överst från vänster segraren Peter Broberg, Hässelby SK, Johan Sandler, Anders Ternow, Enskede och nedre raden Patrik Karlsson, Team Skavsåret och Alberto Ramus, Huddinge AIS.

Bakom erövringståget stod Vallentuna FIK. Välarrangerat! Om det går att ändra rutten lite till nästa år så att den blir mera lättseglad, ja då tar jag på mig vikingahjälmen och brynjan igen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tapper Viking - 2011-07-02 22:59:03

Ja, detta var en pärs. Vet inte vad som var värst, kuperingen eller värmen...

#2 Ola Nordstrand - 2011-07-03 12:27:37

Heja Björn! Kul att du uppmärksammar såväl före som efter loppet! Vi är en skara nöjda men slitna arrangörer idag.

#3 Björn - 2011-07-03 15:48:40

Tapper Viking: Värmen och backarna var nog lika jäkliga, kombinationen blev förskräcklig. De flesta löpare jag talade med ansåg att de sprungit 8-10 minuter långsammare än normalt. Men konstigt nog satt tröttheten inte i, idag, dan efter loppet sprang jag på pigga ben 22 km.
Ola: Ni har all anledning att känna er nöjda.

#4 Lennart - 2011-07-03 20:29:39

Grattis Björn!
Jag blir lika imponerad av dina insatser varje gång jag ser ditt namn och resultat i en resultatlista.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg