Kommentarer på Ã?ventyret har börjat


Vagnen är packad lätt den här gången. Jag är i utkanten av Görvelns naturreservat i jämnhöjd med Spendrups bryggeri i Vårby.

Det luktar smultron från vägrenen, en gulsparv sjunger sitt se-se-se-se-skiiiit, en sjö skymtar mellan lövverken och det är nästan helt  tyst på gamla Riksettan  frånsett  lokalbuss 702 och en och annan fartdåre som passerar mig. Svensk högsommar är underbar!

Äventyret har startat. Vid lunchtid drog jag iväg söder ut med min vagn,  jag kastar en blick bakåt och ser hustrun vinka i fönstret. Tomtebogatan ligger öde och Sankt Eriksgatan är riktigt fridfull, det märks att det är semestertider.

Utanför tullarna gör jag sällskap någon kilometer med en joggare, som sedan viker av upp mot Hägerstensåsen. Det  går lätt idag, de sprillans nya joggingskorna  känns riktigt sköna  och eftersom jag sprungit i det här skomärket i snart 30 år  behöver jag inte frukta några skavsår.  Det är molnigt och känns lite kvavt och det går åt en hel del vätska.

Nog skulle det vara skönt med ett bad? Efter 18 km bromsar jag in vagnen vid Fittjabadet. Här var jag häromdagen och badade bastu, nu är  simhallen stängd så det får bli ett dopp i Albysjön bland alla Kanadagäss  och en och annan badare.

Årets första bad. Här krävdes ingen omklädning, joggingbyxorna hade jag ju på mig.

Att springa så här, utan tider och krav, det är frihet för mig. Ibland springer jag relativt fort, jag kan knappt hejda mig när allt känns så där lätt men för det mesta går det i lustempo och i backarna brukar jag gå. Varför slita ut sig i onödan, det här är ingen tävling och jag känner ingen som helst press på mig. Enda tiden jag hade att passa i dag var att komma fram innan vandrarhemmet i Håknäs utanför Järna stängde.

Vandrarhemmet ja, det är en gammal Essomack från 50-talet, får jag veta av paret som driver stället. Då med Riksettan utanför var det säkert liv och rörelse här. Fast nog var det tur att jag bokat rum iförväg, ikväll var det fullbokat.

Imorgon bär det av på småvägar ner till Nyköping. Det kan säkert bli en rätt tuff 6-milare eftersom det går upp och ner hela tiden. Det har du säkert märkt när du suttit på flygbussen från Stockholm till Skavsta. Roligt är när vägarna inte är spikraka, spännande att gissa vad som döljer sig bakom nästa krök.

Ett gott tecken för en joggare.

När man är ute och ränner så här har man alltid mat i tankarna. Längs vägrenen plockar jag lite smultron, lite torra och säkert inte bästa ekomaten, men goda. Morgondagens high light blir Åstugan utanför Nyköping. Denna pärla, som jag fått tips om, ska servera underbara räksmörgåsar. Och jag har börjat fantisera om hur Skogaholmaren ska smaka. Rapport om detta oerhört viktiga ämne och mycket annat i morgon kväll.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2011-07-12 02:50:46

Gör gärna några anteckningar om asfalten, man vet ju aldrig.

#2 Ragnar Suneson - 2011-07-12 13:28:33

Roligt att höra att du är igång. Du låter så lyrisk att en icke-löpare smittas av din entusiasm och nästan får lust att ge sig ut på vägarna. Ska bli intressant att se dig "live in action" när du passerar Tranås om några dagar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg