Kommentarer på Jag har anlänt till Skåne


Ett glädjehopp vid gränsen till Skåne.Nu är det bara en dag kvar till Mölle.

Solen tittar fram och koltrasten sjunger välkomnande när jag idag efter 66 km springer in i Munka Ljungby. Jag ser de första korsvirkeshusen- herregud jag är redan i Skåne och det är bara en dag kvar!

Den här löpningen har gått på räls. Jag har hållit tidsschemat exakt, inga otrevligheter har inträffat, kroppen har pallat för att springa cirka sex mil om dagen oavbrutet under tio dagar. Jag skrev tidigare att jag inte är fullt lika stark som för något år sedan. Men efter dagens löpning, den hittills längsta och ocksåvackraste, är jag inte lika säker. Idag gick jag knappast något och sprang upp för backarna på Söderåsen (eller var det kanske Hallandsåsen?).

Röda stugor tåga vi förbi. Genom att välja gångfunktionen på min GPS fick jag fantastiskt fina förslag, dessutom de genaste vägarna och kanske också de vackraste.

Jag klagade tidigare på att vandrarhem och annat enklare boende inte är optimalt för en trött långlöpare.Men även här är jag nog på väg att backa. De senaste dagarna har jag haft utmärkt boende på vandrarhemmet i Strömsnäsbruk där jag fick ett stylat rum som helt gick i 60-talsstil, var toppenfräscht, hade sänglinne och jag slapp städa och svabba, allt för 325 kronor inklusive frukost. Ännu bättre, desutom med internet, är Björnlokans bed and breakfast i Munka Ljungby där jag idag tog in. Det håller Best Western-klass för 450 kronor.

Vad synd att det var onsdag och därmed stängt. Kanske hade man ändå inte tillåtet bingo från en joggingkärra? Bilden från Kornhult i Halland nära Skånegränsen.

Blir du sugen på att göra något liknande efter att ha läst den här bloggen? Att göra ett långlöp på t ex sin semester är något jag starkt rekommenderar. Visst, det är en utmaning och det  är inte alltid roligt. Men det blir garanterat en semester du inte glömmer.

Imorgon torsdag målgång i Mölle. Där ska jag träffa en gammal arbetskamrat från Svenska Dagbladet. Och så ska jag bada i Mölle. Sedan tåget hem på fredag. Undrar om SJ är lika punktlig som jag?

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Nisse - 2011-07-21 10:53:44

Hej pappa! Riktigt strongt jobbat. Jag tror knappast att SJ är lika punktliga som du är! Keep on running!

#2 katrin - 2011-07-22 09:06:58

Wow! min pappa är bara ngt ar äldre än du och han hade aldrig fixat en sadan tur. Väldigt imponerande!

Sen tycker jag att Du skriver sa bra! Trevligt och lättläst och med trevliga anekdoter. Fantastiskt! tack för det! Spring lugnt!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg