Kommentarer på Ã?r jag ute och cyklar?


Konduktörerna tyckte att min Baby Jogger var en cykel och att jag därför skulle betala en extra avgift.

Har jag cyklat till Skåne?  När jag idag fredag tar tåget tillbaka till Stockholm hävdar tågpersonalen  bestämt att min joggingvagn är en cykel, ingen barnvagn, och att jag därför ska betala avgift.

Det blev inga applåder när jag efter bussresan från Mölle till Helsingborg klev på Öresundståget till Lund för vidare färd mot Stockholm. I högtalaren fick jag höra : ”ägaren till cykeln i vagn 1 ombedes kontakta tågpersonalen, i annat fall  ställer vi  av cykeln på perrongen. Jag fick veta att det var avgift som gällde för ”cykeln” eftersom jag inte färdades med barn men om jag fällde ihop cykeln, eller vad det nu var för något, slapp jag avgiften.

Jag försökte muntra upp den bistra kvinnan och mannen från DSB First med att säga att jag sprungit med vagnen från Stockholm till Mölle, inte cyklat. Men det imponerade inte.  Snarare fick personalen bekräftat att man hade att göra med en komplett galning. Kanske hade man rätt både vad gäller reglerna och resenärens mentala status.  Kostigt nog slapp jag avgiften, säkert lugnast så. När jag väl klev på det ”riktiga” SJ-tåget var det inga som helst problem.

En baddjävul i Mölle. Det var inte så kallt som det ser ut.

Hade konduktörerna på DSB First igår sett mig hoppa ner i havet i Mölle hade de säkert larmat polisen eller Sjöräddningen. Ingen vetig människa kommer springande i ösregn knuffande en kärra, sliter av sig kläderna och kastar sig ner i ett stormpiskat hav, tar på sig de dyblöta kläderna igen och fortsätter att springa. Skönt bad? Nej, men roligt. Jag älskar galna grejer, synd bara att jag inte visste att värdparet jag besökte i Mölle  hade en sådan där gammaldags randig baddräkt.  Med den på, ja då hade nog sirenerna tutat i Mölle.

Nu blir det 1-2 dagar vila. Sedan tillbaka till verkligheten igen, det vill säga löpning för hela slanten. I september väntar ett liknande upptåg men det får jag senare återkomma till.

Keep on running! 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Simon Fredriksson - 2011-07-24 20:54:19

Hej, Björn!
Är grymt imponerad av din insats.
Att klara springa 6 mil per dag i 11 dagar är grymt bra gjort.
Själv så klarade jag till Karlsborg, 24 mil på 6 dagar. Sen tog mina krafter slut. Sprang sista dagen från Karlsborg tillbaks till Hjo för att göra en snygg avslutning. Är nöjd med min insats och kommer någon gång i framtiden att slutföra sträckan. Tack för alla tips och det var synd att jag inte fick träffa dig nu uppe i Stockholm. En annan gång hoppas jag. Ha det fint.

#2 Björn - 2011-07-24 21:28:00

Du har gjort det bra, tycker jag och det är ingen skam att bryta. Du har fått en massa erfarenheter och till skillnad från de flesta andra vet du nu att det mentala är minst lika viktigt som det rent fysiska under flerdagarslöpningar. Det finns exempel på elitlöpare som stupat på just det mentala. Själv har jag två gånger fått bryta på en så futtig distans som Stockholm-Västerås. Och under mitt senaste coast to coast höll jag mot slutet på att knäckas såväl fysiskt som psykiskt av alla 6-milare. Roligt att du känner dig nöjd, det är ändå det viktigaste.
Keep on running!

#3 Stefan - 2011-07-27 16:52:56

Resevillkor Öresundstrafiken punkt 4.7
http://www.oresundstag.se/Global/Priser%20och%20regler/Allm%c3%a4nna%20resevillkor/otag_resevillkor_web.pdf

#4 Algot - 2011-07-27 16:59:41

En cykel har två hjul efter varandra. detta är ju en trehjuling. DSB first har som princip att slänga alla som har avvikande beteende / avvikande utrustning som är som är högre / längre än 1 meter, av från tåget. Strongt gjort att springa 60+ mil ; ) ; )! Anekdot: som eg inte har med DSB first att göra snarae SJ.En kille som inte fick ta med sig sin höjdhopparstav, den skulle skickas med frakt och vara emablerad. Trots att han var på väg till OS i stockholm. Det skulle ha tagit dagar innan den kom fram. Det kan jaf förstå men en trehjuling!! : [. .

#5 Björn - 2011-08-01 18:44:25

Döljer sig möjligen en DSB-person bakom signaturen "Stefan"? Jag har klagat direkt hos DSB men har inte fått något svar, märkligt att få det här på bloggen. Nåväl, DSB och Stefan har faktiskt rätt. Jag skulle ha betalat vuxenbiljett för barnvagnen (även om DSB under färden klassade min Baby Jogger som en cykel och en sådan betalar man barnbiljett för). I resevillkoren punkt 4.7 som Stefan hänvisar till står det : För barnvagn som används till annat ändamål än transport av barn skall erläggas samma färdavgift som för vuxen". Fast under rubriken Bra att veta på Öresundstågs hemsida står : Barnvagnar är välkomna i mån av plats, utan extra kostnad.

Summa sumarum: Personalen på Öresundståg hade förmodligen rätt om att jag skulle betala avgift, dock icke för cykel (dvs barn) utan fullt vuxenpris. Reglerna på hemsidan är dock motsägesfulla men framför allt idiotiska- i de få fall någon reser med barnvagn utan barn gör man det för att det finns något speciellt skäl. Barnvagn borde alltid vara gratis, kan man tycka.
- - -
På bussarna i Stockholm åker resenären och vagnen gratis. När jag för några år sedan köpte min första Baby Jogger och skulle åka hem med bussen krävde chauffören att jag skulle betala biljett för mig eftersom det inte fanns något barn i vagnen. Därför blev jag mäkta förvånad när jag häromdagen efter ett löp till Salem på bussen till Tumba av chauffören fick höra att jag inte skulle betala för mig själv, att det inte fanns något barn i vagen spelade ingen roll. Snurrigt? Ja, en aning!

#6 jens - 2011-08-09 08:28:24

Snurrigt är det. Oavsett regler så skulle jag önska att 1800-tals företag som SJ kunde inse att det är kunder som betalar deras lön både idag och imorgon. Därför måste de inse vikten av god kundvård.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg